0 - 0

Oavgjort i Toskanaderbyt mot Fiorentina för Empoli
Ingen derbyvinst, men Empolifansen kan vara nöjda med säsongsinledningen.

Azurri är fortsatt obesegrade efter sex matcher i höstens Serie A.

Och det var hemmalaget som öppnade matchen bäst med målchans redan i den tredje minuten när Pezzela nådde Ismajli med inlägg. Den sistnämnde stod helt ren framför mål men missade bollen med en hårsmån. Bortalaget svarade en dryg kvart senare med en chans när Bove passade Kean som sköt utanför.

I den 30:e matchminuten hittade La Violas Dodô fram till Colpani med ett inlägg, men nicken utanför. Sju minuter senare kom hemmalagets Colombo fram i en soloräd som avslutades med ett skott över, men sedan var det slut med målchanser i den första halvleken.

Tre minuter in i andra halvlek passade Empolis Henderson till Esposito som avslutade utanför målburen. Och två minuter efter det sköt Azurris Pezzella rätt på bortamålvakten De Gea, varpå bollen gick rakt ut i straffområdet men Colombo fick inte kontroll på bollen innan den studsade vidare. Sedan dröjde nästa målchans till den 73:e matchminuten när det kom ett nytt skott från La Violas Kean, men återigen utanför.

Matchen slutade 0-0 och Empoli är därmed fortsatt obesegrade efter sex omgångar. Man har endast släppt in två mål totalt (visserligen endast mäktat med fem framåt) och får anses ha gjort en riktigt bra säsongsöppning.