2 - 2

Oavgjort mellan Empoli och Torino
Hemmafansen var trots allt ganska nöjda efter lördagsmatchen.

Det var inte bara solen som sken på lördagen då Empoli tog emot Torino hemma på Carlo Castellani. Flera spelare var på ordentligt fint spelhumör och åskådarna bjöds på spänning och ögongodis.

Matchen hade innehållit ett par halvchanser åt bägge håll, men inget riktigt knivskarpt framåt, innan Luperto nickade in bollen i mål för hemmalaget. Det var mittbackens första mål för säsongen och innebar att Empoli kunde gå in i halvtid med en 1-0-ledning.

En kvart in i andra halvlek skakade Torino fram en riktigt ordentlig chans när Ricci klackade bollen i stolpen. Miranchuk fick kort därefter ett utmärkt skottläge för bortalaget men Azurris duktige målvakt Vicario räddade. Nu var det Torino för hela slanten och nyss nämnde Ricci fick sånär bollen i mål på ett skott från distans.

I stället klev Empoli fram i ett anfall där bollen hittade fram till Caputo som spelade den vidare till Cambiaghi; via Satriano gick bollen till Caputo igen vars passningen bakåt nådde Marin. Dennes kanonkula rakt upp i krysset var något av det värsta som skådats den här säsongen i Serie A.

Men matchen var inte avgjord där. Bortalagets Ricci, involverad i så mycket framåt den här dagen, reducerade. Han valde att inte fira målet då han är fostrad i Empoli och även representerat A-laget. En fin gest från den gode Samuele, en riktig gentleman. I den åttiofemte minuten kvitterade Sanabria (tre minuter efter reduceringen) och Torino ville mer. Empoli kom undan med blotta förskräckelsen när Miranchuks placerade skott slog i stolpen i den nittionde minuten.

Den underhållande matchen slutade rättvist 2-2 då Empoli började bäst och tappade en tvåmålsledning sent men där gästerna lika gärna kunnat gå ifrån planen med tre poäng.