Stadio Carlo Castellani, 2022-02-26 18:05

Empoli - Juventus
2 - 3

Rättvis bortavinst när Juventus gästade Empoli

Kontringssugna Juventus gjorde processen kort med Empoli på lördagskvällen. Hemmalaget stördes högt upp i bollbanan av ett föredömligt presspel från bortalaget. 2-3 blev slutresultatet som hade kunnat skrivas till högre siffror.

Juventus tog ledartröjan redan från start, och det var flera gånger nära att resultera för bortalaget. Den gamla damen flög fram i anstormning efter anstormning och när ledningsmålet väl kom i den trettioandra minuten var det både logiskt och riktigt att det var Juve som gjorde det. Ett vackert kontringsanfall slutade med ett inlägg från Adrien Rabiot som nådde Keans panna. Nicken i mål otagbar för den storspelande Guglielmo Vicario i Empolimålet.

På en tilltrasslad situation efter hörna lyckades ändå Zurkowski kvittera sju minuter senare och hemmapubliken skulle väl därmed få jubla över att Azurri kunde gå till halvtidsvila med ett-ett på resultattavlan och andan i halsen.

Men icke. I den första övertidsminuten av första halvlek kom ytterligare en effektiv kontring från de svartvitklädda som avslutades med ett kliniskt avslut från nummer sju, Dusan Vlahovic: 1-2.

Och värre skulle det bli. Vlahovic kontrade in ytterligare ett mål i andra halvlekens tjugoförsta minut. Läckert krånglade han till sig bollen med den ena foten liksom bakom den andra i en ruskig fart framåt innan han kyligt placerade bollen i nät.

Men Empoli ger sig, som bekant, aldrig. En frispark nära offensivt straffområde slog i ribban; de blå höll kvar bollen i spel och La Mantia kunde till slut forcera in en reducering.

Närmare än så kom inte Empoli i mötet med topplaget Juventus och man får nu börja titta söderut i tabellen. Närmast väntar i fysikalisk mening en resa norrut då det är dags för bortamatch mot bottenlaget Genoa.

Det börjar bli dags att plocka tre poäng igen.