Stadio Comunale Luigi Ferraris, 2022-02-19 15:00

Sampdoria - Empoli
2 - 0

Sampdoria rättvis vinnare i underhållande lördagsmatch

Empoli åkte på pumpen borta mot Sampdoria med 2-0 efter en händelserik match med mängder av chanser, framför allt i första halvlek.

En vacker boll från Empolis Bajrami hittade i inledningen av matchen fram till Cutrone. Denne slog sin vana trogen ett vägvinnande inspel in i straffområdet som via Pinamonti hittade till Zurkowski. Denne slog bollen högt över från nära håll.

Istället var det hemmalaget Sampdoria som genom Quagliarella fick nätkänning; ett slags halkskott som hittade in i gaveln från en till synes omöjlig vinkel. Om detta mål var aningen turligt var hans nästa mål en fullt medveten, och graciöst vacker, aktion. Han vinklade upp en rullande boll och klippte till direkt på volley. Pang, bom! Det var den matchen.

Empoli hade ett par chanser i andra halvlek, men det var mest soloaktioner signerade Bajrami och Bandinelli. Guglielmo Vicario i Empolimålet stod för ett par bra räddningar som höll siffrorna nere.

Sampdoria vann matchen fullt rättvist och möjligen är Azurri inne i en svacka för tillfället. Ny chans till poäng nästa helg hemma mot den gamla damen, Juventus.