Lagbanner
2022-01-19 21:00

Inter - Empoli
3 - 2

Spännande drabbning i Milano när Inter slog ut Empoli ur italienska cupen
Empolifansen kan vara stolta över sitt Azurri.

Spännande drabbning i Milano när Inter slog ut Empoli ur italienska cupen

Empoli i vitt tog sig till Milano för italienska cupens åttondelsfinal. Det blev en diger föreställning med två aktörer på plan som verkligen levererade högoktanigt kvalitativa mål.

Det började med en snygg nick av Alexis Sanches till 1-0 för Inter. Kul att se den store Sanchez, som dragits med skador, vara tillbaka i god form.  Sedan var det flera gånger nära att Inter ökade på ledningen.

Empoliförsvaret slarvade flera gånger, och det var tur att Jacopo Furlan i målet stod i vägen. Furlan, som ersatte ordinarie Vicario i buren, genomförde bland annat en dubbelräddning som inte var av denna värld. 

Istället kvitterade Empoli, löjligt effektivt, genom ett anfall där Cutrone via Aslani hittade in till Bajrami. Denne slog in bollen distinkt, långt ner till höger och otagbart för målvakten. Sedan kom så på inlägg en stenhård nick från Cutrone som tog i ribban, på målvaktens rygg och in.

Nu var det fördel Empoli.  Men Inters defensiva mittfältare Ranocchia, nr 13, slog till med ett konstnummer: en slags sned cykelspark, framifrån på volley. Ranocchia var ett (oturs)nummer för stort för Azurri.

I förlängningen blev Inter till slut för starka. Alexis Sanchez hittade fram till Sensi, som också han stod för ett löjlig snyggt avslut upp i nättaket.

Slutresultatet skrevs alltså till 3-2 och Empoli är ute ur cupen. Detta lär sörjas av fansen hemma i Florens. Men de kan glädjas åt att Empoli fortsatt visar sig offensivt dugliga, också mot ett topplag som Inter. Försvarsspelet finns det en del fortsatt att gnugga på.
 

Oskar Örn2022-01-20 08:38:00
Author

Fler artiklar om Empoli