Stadio Olimpico, 2022-01-06 14:30

Lazio - Empoli
3 - 3

Spektakulär inledning på 2022 för Empoli och Lazio i Rom

Empoli gick upp i 2-0 ledning snabbt på Olympiastadion i huvudstaden. Men Lazio skulle komma tillbaka i en match som till slut fastställdes till oavgjort resultat, 3-3.

Empoli mötte ljusblå Lazio borta på ett soligt Olympiastadion iförda sina svarta tröjor. Efter fem minuter hittade en lång boll från Henderson i mittcirkeln fram till Di Francesco som tacklades av Lazios målvakt Strakosha. Domaren dömde helt korrekt straff för Empoli. Bajrami klev fram till straffpunkten, som alltid cool, calm, collected. Chockstart av Azurri: på resultattavlan stod det 0-1.

Två minuter senare spelade Stojanovic snett inåt bakåt till Bajrami som slog in bollen i straffområdet. Efter lite flipperspel kunde Zurkowski dunka in den till en 2-0-ledning för nykomlingarna från Florens. Det skulle dock inte dröja länge innan Immobiles välriktade nick skulle hitta in bakom Vicario. Det var reducerat.

Andersson hade sedan ett jätteläge att kvittera men bollen slog i ribban. I andra halvlek fortsatte Lazio trumma på. Kvitteringen kom som ett brev på posten från Milinkovic-Savic i den 66:e minuten på inlägg från höger.

Men Empoli var inte klara för dagen. Stulac gjorde tunnel (!) på Lazioback innan han hittade fram till Di Francesco. Empoli var i ledning igen.

Lazio stormade fram mot Empolimålet resterande del av halvleken. Bland annat hade man inne en kvittering som blåstes bort för hands efter VAR-granskning. Lazios anfallare Immobile (vars efternamn betyder orörlig) åkte ner i marken i straffområdet, till synes utan särskilt mycket hjälp. Där blev det Ingen VAR-granskning. Vicario i bortamålet räddade, en poetisk rättvisa med tanke på den svagt dömda straffen.

I 93:e minuten kom till slut kvitteringen, återigen på nick, återigen från Milinkovic-Savic. Det blev ytterligare fyra övertidsminuter men Empoli höll undan. Sammantaget ett rättvist resultat. Alla vägar leder till Rom, men för Empoli leder denna match vidare till hemmamatch mot Sassuolo på söndag.