Spezia - Empoli
1 - 0

Spezia tog första premiärsegern i Serie A när Empoli nollades
Empolis nya tränare Paolo Zanetti har inte fått en drömstart.

Söndagkväll i mitten av augusti och dags för premiär i Serie A borta på Alberto Picco-stadion. Då kammade Empoli noll poäng och noll mål.

Det var Empoli som öppnade matchen starkast i och med nyförvärvet Destros kolossalt snygga helikopterfint och dragning. Hans egenproducerade friläge resulterade dock inte i mål.

Kort därefter var det dags för skott från bortalagets Bajramis, som ofta är farlig. Denna gången valde han ett skott från svag vinkel, och beslutet kändes en aning själviskt.

Spezia var dock inte ofarliga utan stack upp ett antal gånger. Hur Caldarra missade mål med sin nick med en meter till mållinje är oförklarligt. Istället var det Nzola som i den 36:e minuten med ett visserligen hårt skott, men från snäv vinkel, hittade in i mål mellan Empolimålvakten Vicarios ben.

Bortalagets Parisi hittade senare fram till Destro som slog runt sin försvarare igen men skottet rakt på målvakten. Destro är ett nyförvärv som kan visa sig oumbärlig för Empoli i anfallsspelet.

Andra halvlek var sedan inte gammal när Empoli började trilla boll fint: Parisi till Henderson till Bajrami tllbaka till Henderson och skott som resulterade i hörna.

Sedan stangerade dock matchen. Empoli kände att de med Martin Tylers ord ”had to change, had to mooove”. Sala kom närmast med ett skott högt över. Empoli förtjänade åtminstone en poäng i matchen som slutade 1-0 till Spezia.