Lagbanner
Stadio Diego Armando Maradona (Napoli), 2021-12-12 18:00

Napoli - Empoli
0 - 1

The sky is the limit för Azurri
Empoli, för dagen i svart, fick fira igen och är obesegrade i de senaste fyra matcherna.

The sky is the limit för Azurri

Tomten kom tidigt i år i form av Cutrones avgörande mål i Neapel. Med inte ens halva säsongen spelad vågar undertecknad redan nu etablera ett nyårslöfte: kontraktet är säkrat - Empoli spelar i Serie A även nästa säsong.

Empoli, för dagen i svart, tog sig an topplaget Napoli på bortaplan. Och man öppnade piggt. Även om Napoli i den första halvleken kommit närmast med ett skott i ribban och ett friläge signerat Lozano där Empolimålvakten Vicario fick sträcka armarna rakt upp, var Empoli alls inte oävet framåt.

Andra halvlek var sedan inte ens sex minuter gammal när Empolis Cutrone kom fram i ett liknande friläge, från samma vinkel. Skottet gick rakt på målvakten Ospina. Påpasslige Cutrone hade dock inte sagt sista ordet ännu.

I 62:e minuten kom en farlig frispark in i Empolis straffområde som följdes av en snygg klack av Jesus. Bollen letade sig in i nätmaskorna men den gode Jesus skulle inte komma att frälsa sitt lag då domaren blåste av för offside. Nu kom Napolis stora anstormning i en period där Vicario fick visa sin enorma skicklighet. Målen uteblev och istället var det Empoli som på hörna i den 70 minuten skulle få in bollen i nät. Napolibacken Zambo Anguissa lyckades oturligt nog, i ett försök att rensa, nicka bollen i bakhuvudet på Cutrone. Bollen flög i en båge som ställde Ospina i Napolimålet.

Två minuter senare träffade Petagna stolpen för Napoli. Nu kom det skott på skott från napolitanerna, men vid samtliga tillfällen stod Vicario eller försvarande Empolispelare i vägen. Detta var en heroisk insats av hjältarna från Florens efter en tuff andra halvlek.

Att hålla nollan i Neapel är nämligen inget annat än en bragd. Och även om målet kom turligt för Azurri i en halvlek som kraftigt dominerades av Napoli var laget på det stora hela bra med i matchen och skapade chanser framåt. Empoli är ingen fluga, det här laget bör vara med på den övre halvan när vi sätter punkt för säsongen till våren. Bara himlen sätter gränser för himmelsblå Empoli.
 

Oskar Örn2021-12-13 10:18:00
Author

Fler artiklar om Empoli