Stadio Olimpico Grande Torino, 2022-10-09 12:30

Torino - Empoli
1 - 1

Torino och Empoli delade på poängen på Stadio Olimpico Grande Torino
Empoli har gjort 8 mål hittills denna säsong.

En sen kvittering gav Torino 1-1 mot Empoli. Den sena kvitteringen till trots var det inte orättvist.

Det dröjde inte länge innan Torino började attackera Empolikassen med frenesi. Aina och Lazaro slog till med varsitt långskott som Vicario i Empolimålet räddade.

Och det var bara början, anfallen fortsatte komma. När inte Vicario stod i vägen var stolpen där vid hans sida.  När det till slut blev mål för Torino blev det avblåst för offside efter VAR-granskning och lagen kunde gå ut i halvtid med ställningen 0-0.

Andra halvlek var sedan inte gammal när Empolis Destro tog emot bollen, vände sig ifrån målet, tryckte upp bollen i luften och avslutade med en cykelspark i mål. Otroligt. Från ingenstans och utan någon målchans tidigare i matchen för Empoli kom målet som en blixt från klar himmel.

Nu följde ytterligare en period av Torinoanstormning. Det dröjde dock till övertid innan hemmalaget kunde kvittera. Detta skedde på ett dråpligt sätt när Empoliförsvaret försökte rensa undan bollen, dock inte bättre än att bollen slog i Torinos Lukic varpå den studsade tillbaka i en båge in i mål. Surt för Empoli som var nära att få med sig alla tre poängen. Hade så skett hade polisen sannolikt knackat på under nästa vecka hos manager Zanetti, för låt mig konstatera att en vinst för Empoli hade varit närapå ett rån.