Lagbanner
Stadio Carlo Castellani, 2022-03-20 15:00

Empoli - Hellas Verona
1 - 1

Två tappade poäng för hemmalaget när Empoli tog emot Hellas Verona

Solen sken i Toskana när Azurri skulle ta hem första trepoängaren för året framför den poängtörstande hemmapubliken. Men den vinstfria sviten förlängdes, efter ett snyggt långskott från bortalagets inbytta Cancellieri.

Det hade gått 25 minuter av matchen när formsvaga Azurri stormade fram över plan i ett vackert anfall som gladde supportrarna enormt. Empoli kan fortfarande trilla boll uppenbarligen; Bandinelli på mittplan ut till Parisi på kanten, framåt till Pinamonti, klack bakåt till Di Francesco och så stensäkert avslut i mål. Manager Andreazzoli, som sett moloken ut på sistone, tycktes tänka: "pojkar, så enkelt det går när ni spelar så här!" 

Resultatet stod sig halvleken ut. En kvart hade sedan gått av andra halvlek när Veronas Caprari gick omkull i straffområdet. Det var svårt att se någon ordentlig beröring från försvarande Empolispelare, och domaren tecknade först avvärjande med fingrarna. Sedan ändrade han sig, till synes utan att linjedomaren reagerat, så uppmaningen måste ha kommit från hörlurarna. Simeone slog straffen som Guglielmo Vicario i hemmamålet stötte ut till hörna. Vilt jubel efter slängningen till höger.

Men då tecknades det för VAR-kontroll av domaren. En Empoliförsvarare hade rört sig för tidigt innan straffen slagits. Straffen fick slås om och Vicario rörde sig nu åt vänster. Bollen gick åt höger, men i stolpen och returen utanför efter nick av Veronaspelare. Lättnad i Empolilägret igen, samtidigt som alla VAR-kritiker fick ytterligare vatten på sin kvarn. Teknikens under har vänts i teknikens despoti i fotbollsvärlden.

Förhoppningen var nu naturligtvis en första seger för året för Empoli. Men förhoppningarna grusades och cancellerades av motståndarnas Cancellieris snygga långskott i 71:a minuten. Avbytaren kom in, sågs och utjämnade. Ny chans till seger i nästa match, då det för Azurri väntar ett Toskanaderby mot svårspelade Fiorentina i Florens. 
 

Oskar Örn2022-03-21 10:45:05
Author

Fler artiklar om Empoli