Fantastisk vinst i regnet

Genoa slår Inter efter sjuttonde försöket. 20 år har gått sedan det hände senast. En vinst är inte alltid lika skönt, vissa är härligare än andra. Det här var en mycket speciell vinst. I matchens slutskede nickas bollen oförväntat i mål, av en oförväntad målskytt. Pang sa det. Bra tag sen jag hörde ett sådant jubel efter ett mål...

Ändringar i respektive startelvor;

Sturaro gjorde sin första match från start den här säsongen. 20 åringen hade inför matchen bara gjort 2 inhopp och totalt spelat ihop 38 minuter. Storskräll av Gasperini att starta honom mot Inter, minst sagt. Bionde fick ta smällen och startade på bänken. Cofie fick starta matchen bredvid Sturaro. Perin var tydligen inte allvarligt skadad och placerades i mål. Ett ungt mittfältet som startade, där den enda spelaren över 22 år var Antonelli. Hos bortalaget startade Milito matchen istället för Guarìn.

När det är två lag ur form som möts i spöregn är det oftast kamp och slit om poängen och inget finlir. Inget undantag här inte.

Om matchen;

Inter börjar matchen bäst, har mycket boll i inledningen och skapar en del. Planen är svårspelad och det krävs något extra för att skapa en målchans känns det som. Genoa kommer in i matchen alltmer och börjar hota Handanovic i målet. Regnet fortsätter forsera ner, nu i ett högre tempo och planen blir väldigt lidande. Hemmalaget avslutar halvleken bäst, men det är fortsatt mållöst. Inter startade även andra halvleken bäst, och var riktigt nära att ta ledningen via den forna Genoaspelaren Palacio, men argentinaren brände läget. Inter kom ut riktigt taggade och i det här skedet av matchen kändes ett bortamål nära. Fetfatzidis gör en av sina bättre matcher och löper kopiöst, och Gilardino är framme flera gånger, utan resultat. Mot slutet får Gilardino en fin boll in i straffområdet, tar emot och drar till, men bollen täcks ut till en hörna. Bertolacci går ut för att slå den. Hörnan hittar till Antonellis panna. 1-0. Hans första mål för säsongen. Stadio Luigi Ferraris fullkomligt kokar, och man ser på firandet hur mycket just det här målet betydde för hela laget.