Stadio Artemio Franchi, 2023-03-09 21:00

Fiorentina - Sivasspor
1 - 0

Fiorentina vann första åttondelsfinalen
Antonin Barak gjorde matchen enda mål med en vänstervolley när Fiorentina besegrade Sivasspor i UEFA Europa Conference League.

Fiorentina vann första åttondelsfinalen

Sivasspor på fjortonde plats i turkiska Süper Lig besökte Florens för att möta tolfteplacerade Seria A-laget Fiorentina i åttondelsfinalen i UEFA Europa Conference League.

Ett Fiorentina i fin form tog omedelbart tag i taktpinnen hemma på Artemio Franchi. Redan i den andra minuten pressade man till sig en hörna i den 14-gradiga marskvällen. I tionde minuten kom Fiorentina i ett vackert anfall där Nico friställde Jovic som försökte chippa in bollen men den blev inte tillräckligt hög. Där borde Jovic ha varit mer resolut. I 14:e minuten hade Gaetano Castrovilli en skorpionstyrning i ribban på ett fint avvägt, hårt skruvat inlägg från Nico Gonzalez. Det hade definitivt hade blivit omgångens mål i den här rundan av UEFA Europa Conference League om den hade gått in. I den 28:e minuten hade Gonzalez ett rappt direktskott en meter utanför vänster stolpe på nickpass från Ikoné. Efter en halvtimme hade Fiorentina skakat ihop sex hörnor och Sivasspor hade inte haft ett avslut på mål. Det var spel mot ett mål, precis som i lördags kväll mot Milan. I 34:e minuten hade Sivasspor sitt första avslut på mål från höger då ecuadorianske anfallaren Jordy Caicedo testade Terracciano. Men Terracciano, som fyllde 33 år igår, stod rätt placerad vid den främre stolpen. I den 38:e minuten nickar Gonazalez Martinez Quartas inlägg till Jovic som skjuter i huvudet på en turkisk försvarare, det skottet hade definitivt gått in om inte försvararen stått där.

Sivasspor förbättrade sig en aning i inledningen i andra halvlek och kom på besök på hemmalagets planhalva med bollen under kontroll. Men La Viola var alltjämt det bättre laget och behöll spelövertag och skapade chanser. I 64:e minuten hade Sivasspol en ribbträff på ribbans ovansida efter deras andra hörna i matchen, en turkisk nick tog på en spelare och kom i en båge mot mål. I 69:e minuten tog Fiorentina äntligen ledningen efter en del flipper i Sivasspors straffområde. Inbytte Barak drog en vänstervolley i ansiktet på en turkisk försvarare som gick in i vänster burgavel, otagbart för Ali Sasal Vural i Sivasspor-målet. I 84:e minuten fick Sivasspor ett jätteläge men avslutet täcktes av Igor till en resultatlös hörna. Minuten efter missade Cabral ett jätteläge där han bara skulle sätta bredsidan till men han blev lite för sen och chansen gick förlorad. I 86:e satte Mandragora en skott i burgaveln efter en passning djupled. I 87:e minuten kom Terracciano påpassligt ut och rensade på en pass i djupled. Rensningen blev så pass bra att det ble en kontring, men Sottils sista pass nådde inte fram till Kouame vid den bortre stolpen. I slutet av matchen satte Sivasspors inhoppare Max Gradel oprovocerat en vänsterarmbåge i tinningen på Martinez Quarta och blev omgående utvisad.

Fiorentina var flera resor bättre, men som så många gånger denna säsong så lyckas man inte riktigt omsätta spelövertag och chanser i mål. I den andra halvleken hade man inte samma koncentration och fokus som i den första halvleken eller som i matchen mot Milan. På söndag är det match igen, nu är det tätt mellan matcherna, mot Cremonese i ligan. Forza Viola!
 

Statistik från matchen

Alex J2023-03-09 23:12:00
Author

Fler artiklar om Fiorentina

En avgörande januari-mercato för Fiorentinas Champions League-drömmar