2023-01-12 18:00

Fiorentina - Sampdoria
1 - 0

Fiorentina vidare i cupen
Antonín Barák gjorde 1-0 på en vacker vänstervolley mot Sampdoria. Det räckte till seger med 1-0 och avancemang i italienska cupen.

Fiorentina ligger nia i ligan och Sampdoria näst sist på nedflyttningsplats. Hemmalaget var storfavoriter i kvällens cupmatch på Artemio Franchi i Florens.

Fiorentina satte omedelbart bottenlaget under press. Spelet skedde uteslutande på gästernas planhalva och i 14:e minuten avslutade Koumé ett fint anfall med ett avslut utanför vänster stolpe efter att Ikoné rullat upp Sampdoria-försvarets vänstra flank. Sampdorias första möjlighet kom med en hörna först i 19:e minuten. På hörnan nickade Rincon i ribbans ovansida, matchens bästa chans. I 24:e tog Fiorentina ledningen då Barak tryckte in en hög och vacker vänstervolley från straffpunkten efter en frispark från höger. Ytterst välförtjänt. Barak visade prov på fin teknik och rapp uppfattningsförmåga. I 35:e minuten hade Koamé en nick precis utanför höger stolpe efter ett inlägg från Duncan. I 37:e lirkade Jovic in en kasse med en nätt liten lobb över Nikita Contini i Sampdoria-målet men målet dömdes, helt korrekt, bort för offside. I 45:e slog Dodo ett högt inlägg mot Jovic vid bortre stolpen som pressade sig fram emellan två Sampdoria-backar och sköt tätt utanför vänster stolpe. Fiorentinas höger-linje med Dodo och Ikoné dominerade fullständigt mot Sampdorias vänsterflank.

Fiorentina ägde första halvlek med eftertryck och hade 60-40 i bollinnehav och spelade i stort sätt hela tiden på Sampdorias planhalva. Dessvärre skapade man få vassa chanser och hade endast ett skott på mål.

Först i 49:e minuten etablerar Sampdoria något slags anfallsspel på Fiorentinas planhalva. I 54:e hade Fiorentina en nick utanför höger stolpe från Jovic på Terzics frispark från vänster. I 58:e sköt Kouamé en strumprullare mot Sampdoria-målet. I 64:e minuten slog Martinez Quarta ihop med Bruno Amione. Det såg illa ut men Quarta kunde fortsätta ytterligare ett par minuter innan han bytte med Milenkovic. I 66:e minuten bröstade Amrabat hem bollen till Gollini i ett trängt läge men Fiorentina redde ut sitauationen. I mitten av andra halvlek skapade Sampdoria vid ett par tillfällen ett visst tryck. Gollini var osäker på både hörnor och när han fick bollen på fötterna och det är givet att han inte ska ha någon framtid med de lila. I 88:e nickade Nico Gonzalez, som just bytt med Jovic, utanför höger stolpe efter en frispark från Biraghi som just bytt med Terzic. På övertid så ruffar Sampdorias Jeison Murillo till sig ett rött kort, men matchen var körd för Sampdoria i samma minut som Barak gjorde 1-0.

Sampdoria var riktigt dåliga, i andra halvlek har de inte ett enda avslut på mål. Fiorentina gör inte heller någon bra match, trots att man var individuellt starkare på varje position så mäktar man bara med en uddamålsseger. Fiorentina hade 14-3 i avslut och 3-0 i skott på mål och med sådana siffror så tar man i regel en uddamålsseger. Fiorentina är vidare i cupen och möter i nästa omgång Torino som slog ut Milan igår. På söndag blir det andra bullar, då väntar Roma borta för La Viola i Serie A. Då kommer det att krävas en helt annan insats för seger.