Fiorentina - Lazio
2 - 0

En underbar seger i Florens
Tevepucksglädje i Florens efter Vlahovics 2-0-mål mot Lazio.

Lazio kämpade för en plats i Europa nästa säsong. Fiorentina för att hänga kvar. Ciro Immobile hade gjort mål mot Fiorentina i fem möten i rad. Dusan Vlahovic hade gjort mål i tre matcher i rad. Vilken skyttekung skulle göra flest ikväll?

Matchen började i hyggligt tempo och lagen bytte chanser med varandra. Fiorentina hade ett par potentiella lägen men fick antingen inte till sistapassen eller så var Lazio-försvaret där och försvarade väl. Lazio hade en jättechans i 10:e minuten där Dragowski gjorde en makalös enhandsräddning precis framför mållinjen efter ett fint anfall från de för kvällen ljusgröna gästerna där Milenkovic-Savic nickade fram till en helt omarkerad Correa som bara skulle raka in bollen, men det satte grande Drago, för kvällen med nedkortat skägg och något kortare hår, stopp för. Där trodde nog hela Italien söder om Bologna på 0-1. Efter de inledande frejdiga tjugo minutrarna sjönk tempot och både lagen började spela lite mer försiktigt. I 25:e hade Lazio en stolpträff från Immobile i friläge, men det var offside.

I 29:e blev Immobile framspelad centralt i straffområdet av Milenkovic-Savic men Milencovic såg till att skottet blir en strumprullare som Dragowski enkelt kunde plocka upp. I 32:a kom Fiorentina på vänsterkanten, Castrovilli spelade fram Biraghi som passade fram Vlahovic som stod ohotad framför mål och gjorde sin 20:e balja för säsongen. 1-0 och på ett fint Fiorentinaanfall. Kort efteråt hade Pulgar ett skott från centrala straffområdet som träffade en Lazioback till hörna. I slutet av halvleken hade Immobile och Dragowski ytterligare en fajt, men flaggan var åter uppe för offside.

Andra halvlek inledde med ett tuffare spel och fler kampmoment. Fiorentina hade ett par hyggliga frisparkar där Pulgar och Biraghi diskuterade vem som skulle ta den. Det blev oftast Biraghi som i den 61:a fick fram en hygglig frisparkt till Pezzella som blåstes av för ruff. I 62:a gjorde Lazio-coachen Simone Inzaghi ett dubbelbyte och skickade in två nya kantspelare men det förändrade inte matchbilden. Lazio hade hade bollen men skapade förvånansvärt lite och Fiorentina stack upp i både kontringar och lite längre anfall som resulterade i ett par hörnor. Lazio hade också ett par hörnchanser, en riktigt vass i 80:e och en nick rakt på Dragowski i den 85:e. I 89:e fick Fiorentina sin femte hörna. Pulgar slog den från höger bort mot bortre stolpen där Vlahovic tvingas kasta sig lite bakåt men ändå får bra kraft i nicken i målets högra burgavel. 2-0 och Vlahovic 21:a kasse för säsongen. Vild tevepucksglädje utbröt vid Fiorentinabänken. För första gången sen 2017 slog Fiorentina Lazio.