Stadio Artemio Franchi, 2022-04-16 16:30

Fiorentina - Venezia
1 - 0

Fiorentina vann mot Venezia
Lucas Torreira gjorde matchens enda mål mot Venezia i Fiorentinas hemmaseger med 1-0.

I höstas besegrade Venezia Fiorentina hemma i Venedig med 1-0. Inför dagens returmöte i Florens hade gästerna åtta raka matcher utan vinst och Fiorentina sex raka utan förlust.

Vårsolen sken över Florens och Artemio Franchi när Fiorentina direkt efter avspark satte fart framåt för att ta revansch för den snöpliga bortaförlusten med 0-1 i Venedig i oktober i fjol. I den 16:e minuten träffade Ikonè stolpen efter ett fint klapp-klapp-spel med Torreira i Venezias straffområde. Fiorentina behöll pressen och 20 sekunder senare var Nico Gonzalez väldigt nära att göra 1-0 men den finländske Venezia-keepern Niki Mäenpää innebandyräddade på det låga avslutet. I den 20:e minuten hade Venezia sitt första avslut på mål, men Terraciano stod rätt placerad och avstyrde vid första stolpen. I 21:a minuten fick Cabral ett friläge efter pass från Nico men Mäenpää reflexräddade. I 22:a testade Cabral en bicycleta efter pass från Castrovilli men den den gick tyvärr över. I 29:e minuten slog Biraghi en inåtskruvad frispark efter ruff på Gonzalez mot den bortre stolpen där Igor slog på volley bredsidade en pass in centralt som Torreira klackade i mål. 1-0 till hemmalaget som hade dominerat kraftigt minutrarna före ledningsmålet. I 35:e minuten drev Biraghi bollen mot mål och blev fälld precis utanför straffområdet. Castrovilli tog frisparken, tyvärr träffade han Cabral framför mål i vad som sannolikt annars blivit 2-0. Efter 40 minuter hade Fiorentina 82-18 i bollinnehav och dominerade matchen fullständigt. I 44:e minuten hade Fiorentina ett vackert anfall men Castrovillis nick gick rakt på Mäenpää så det blev inga fler mål i första halvlek.

I 54:e minuten hade Cabral en hygglig nick på mål efter en hörna men Mäenpää stod åter rätt placerad. I 64:e hade Venezia sin bästa chans men Terraciono täckte avslutet och Venezias franske anfallare Thomas Henry stod ändå offsiden när han från nära håll nickade bollen i stolpen. Andra halvlek var ett sömnpiller. Venezia var för dåliga för att skapa farligheter och Fiorentina hade redan retursemin i italienska cupen mot Juventus på onsdag i tankarna. Fiorentinas statistik efter matchen visade på ett förkrossande övertag: 22-3 i avslut, 4-0 i klara chanser och 571-253 i passningar. Ingenting talar för att Venezia kommer att spela Serie A-fotboll nästa säsong.