Stadio Marc'Antonio Bentegodi, 2021-12-22 18:30

Hellas Verona - Fiorentina
1 - 1

Oavgjort igen
Vänlagen Hellas Verona och Fiorentina spelade oavgjort 1-1. En inspirerad Castrovilli kom in i andra halvlek och räddade en poäng till Florens-laget.

Vänlagen Hellas Verona och Fiorentina möttes i ett kylslaget Verona där de delade kamratligt på poängen.

Matchen öppnade i ett högt tempo och det kändes litegrann som att Fiorentina ändå hanterade det lite bättre. Men första halvchansen fick ex-Fiorentina-spelaren Giovanni Simeone i 7:e minuten efter en snabb omställning med ett avslutande lågt inlägg där Fiorentina-försvaret precis hann emellan. I 12:e minuten hade Verona ett skott i stolpen ur dålig vinkel, istället för ett lågt inlägg som alla förväntade sig så gick Davide Faraoni på ett lurigt avslut där han träffade Terracianos vänstra stolpe. Det var matchens bästa chans så långt. Fiorentina pressades av Hellas höga press och i 16:e så kom 1-0-målet när Kevin Lasagna rev sig loss och sköt lågt och hårt vid Terracianos högra stolpe på en fin pass från Gianluca Caprari. Lasagnas första mål för säsongen och hans första mål för Verona. Det var dags för Fiorentina att vakna.

Först efter en halvtimme etablerar Fiorentina spelet på Veronas planhalva och på ett inlägg från Terzic sköt Vlahovic direkt på mål mot bortre stolpen men utan framgång. I 31:a fick Bonaventura ett jätteläge när han bröt sig in från höger men avslutet gick rakt på Lorenzo Motipo i Veronas mål. Fiorentina-försvararen Igor gjorde en prakttavla i 32:a när han halkade i eget straffområde efter en vändning för att passa hem till Terraciano men Verona misslyckades med att förvalta den jättemöjligheten då Simeone inte var riktigt på tårna.

Fiorentina spelade lite bättre i andra men de hade sorgligt svårt att skapa riktigt vassa lägen. Det är inte alls som mot Sassuolo hemma härförsistens, där de lila skapade hur mycket som helst, utan mer kraftlöst, ostrukturerat och utan kollektiv metod. Verona var som i första halvlek uppenbart hungrigare.

Men i 79:e hade Vlahovic ett bra avslut, tyvärr ett par decimeter över, men där och då så etablerade man ett genuint tryck mot Verona-målet, och i 81:e kastade sig Castrovilli fram på Terzics låga inlägg och nickade in 1-1. Ett fint Fiorentina-anfall och ett snyggt och atletiskt avslut. I 82:a kom Duncan loss på vänsterkanten men avslutet med vänstern var inte bra och skottet gick ett par meter utanför. Vlahovic var ilsken på Duncan som faktiskt också kunde ha passat, även om Dusan hade viss uppvaktning. Men så här långt in i matchen så hade Fiorentina äntligen tagit över spelmässigt och de gick verkligen för seger. I 85:e hade Milenkovic en hygglig nick, tyvärr en bit över efter en hörna och vi borde ha fått en hörna till där men domare Daniele Doveri dömde inspark. Verona fick sista chansen i 94:e men Terraciano räddade Martin Honglas skott och tog själv sin egen retur.

Fiorentina hade bollinnehavet 61-39, men mycket av bollandet skedde i egen försvarslinje ska ärligt sägas, man vann hörnorna med 8-3, chanserna med 11-7 men förlorade skotten på mål med 2-1. Vi spelade återigen oavgjort mot ett hyggligt mittenlag, precis som senast mot Sassuolo.