Udinese - Fiorentina
1 - 0

Tionde gången gillt

Skulle Udinese som inte vunnit mot Fiorentina på tio tillfällen och med flera namnkunniga spelare borta kunna rå på ett namnkunnigare lag i lila? Hell yeah.

Den första halvleken i ett eftermiddagssoligt Udine bestod mest av kamp utan klass. Det var två försiktiga lag som ville försvara med många spelare rättvända. Udinese saknade bland annat Pussetto, Deulofeu och Zeegelaar, som har hört till deras bättre spelare den här säsongen, och Fiorentina saknade Bonaventura. Det blev en hel del hopslag och grötiga situationer på den tungsprungna planen ur vilka det hade kunnat skapas chanser, men så skedde inte. Fiorentina hade ett visst bollinnehav, 55-45, och de vann hörnorna med 5-2 i första halvlek, men några vassa målchanser kan man inte riktigt tala om.

Fiorentina öppnade andra halvlek i ett något högre tempo men mäktade ändå inte med att skapa några vassa målchanser. I 55:e minuten hade Udineses Molina ett utmärkt skottläge på en kontring men bollen gick över Dragos ribba, det var inte Udineses första distansskott men helt klart det vassaste. I 62:a kom Vlahovic igenom men bollen stannade i den sega planen och Musso kom ut och täckte det lösa avslutet med Vlahovics vänster. Det var den första riktigt heta målchansen för Fiorentina och det skulle visa sig att den också blev den sista.

Udinese fortsätta med sina distansskott över ribban, bland annat hade Aslan ett jätteskott i 76:e minuten. Men det skulle till slut visa sig bli ett inspel som blev avgörande. I 86:e nickade Nestorovski in segermålet på ett utmärkt inlägg från De Paul. Milenkovic missade markeringen och Nestorovski nickade ohotad in bollen mellan Dragowskis ben från 1,5 meter. Det blev en blytung förlust för Fiorentina i bottenstriden på en lika tung plan.

I Fiorentina var Malcuit och Martinez Quarta minst dåliga, men alla får underkänt i en match där vi inte vågade vinna fast vi hade ett litet spelövertag och vann hörnorna med 9-3. Prandellifotboll har en tendens att leda till stora avstånd mellan lagdelarna, så skedde också i denna match. Anfallarna får lite för lite bistånd av mittfältarna, och mittfältarna av försvararna, särskillt i anfall, så man lyckas inte riktigt behålla trycket i anfallen och förlänga dem och skapa riktig oreda för motståndarförsvaren. Nuförtiden har vi som bekant ingen Luca Toni på topp som kan göra mål på lite vadsomhelst heller. Det är mycket tungt att vara ett Viola-fan just nu.