Lagbanner
Inför Genoa Reggina: Tabelljumbon på besök
Ska Genoa få jubla igen och sin segersvit hemma på marasi förbi intakt?

Inför Genoa Reggina: Tabelljumbon på besök

Imorgon väntar Genoa på besök från Kalabrien i söder. Gästerna ligger sist i Serie A inför nästa omgång och Genoa har fortfarande inte förlorat en enda poäng på hemmaplan; mycket talar alltså för att poängen även denna gång stannar i Genua.

Reggina är laget som har överlevt döden. Säsongen 0607 var det egentligen meningen att laget lugnt och stilla skulle somna in i botten av tabellen och lämna livet i Serie A för att börja om i Serie B. Det eviga bottenlaget, som hade bestraffats med att börja säsongen på -15 poäng (vilket senare reducerades till -11) till följd av Calciopoli skandalen, kunde omöjligt klara detta. Men man gav inte upp; laget kämpade och kämpade och på den allra sista matchdagen säkrade man nytt kontrakt i Serie A, endast en poäng över nedflyttningssträcket. ”Beundransvärt” - det är det bästa ord jag kan komma på som beskriver denna insats. Två säsonger har nu gått och Reggina hänger fortfarande med i Serie A, men bör inte ha en chans mot Genoas imorgon

Genoas form beskrivas på följande sätt:
vinst, vinst, kryss, vinst, kryss.
Regginas form kan beskrivas så här:
kryss, förlust, vinst, förlust, förlust.
Genoas form ger dem en sjätteplats i ligans formtabell (baserad på de senaste sex matcherna), strax under femteplacerade Inter. Reggina, å andra sidan, ligger på en sjuttonde plats. Dessutom är självförtroendet i Genoa på topp efter att ha tagit poäng mot både Inter och Udinese på bortaplan medan Reggina snöpligt förlorade mot Inter på tilläggstid förra omgången.

Finns det något som skulle kunna ställa till problem för Genoa imorgon? Jo, mittfältet är fortfarande skadetyngt. Där saknas Paro, Milanetto och Modesto, men det borde inte sätta några käppar i hjulet för Gaserperinis laguttagning.

Jag tippar att Genoa vinner med 3-0 imorgon (Milito gör ett äkta hattrick i andra halvlek)

Forza Genoa!

Emil Carlström2008-11-08 21:59:00
Author

Fler artiklar om Genoa