Lagbanner
Lecce-Genoa 0-2: Jankovic i form
Sculli avslutade målskyttet för dagen

Lecce-Genoa 0-2: Jankovic i form

Bosko Jankovic har öppnat 2009 på bästa sätt och inledde även målskyttet på Via Del Mare för Genoa. I och med segern har Genoa nu avancerat till en fjärdeplats i Serie A.

Det dröjde nästan sjuttio minuter innan publiken på Via Del Mare fick se ett första mål. Det var inget förlösande medel direkt, då matchen såg ut att sluta just 1-0, men på slutet kom ändå ett andra. Genoa besegrade Lecce med 2-0 under söndagen efter mål av Jankovic och Sculli och tar därmed ett ytterligare steg mot Europaspel.

Det nya året har börjat riktigt bra för Genoa, i ligan, då man besegrat både Torino och Lecce och har en sammanlagt målskillnad på 5-0. Laget har genom de fina resultaten avancerat i tabellen och kan efter hälften av ligans omgångar spelade stoltsera med en fjärdeplats. Med andra ord skulle Genoa få kvala in till Champions League nästa säsong om detta vore en sluttabell.

Mycket har Genoa att tacka serben Bosko Jankovic för bra insatser under 2009s första omgångar. Med en blixtrande insats mot Torino där han också kom med i målprotokollet öppnade Jankovic också målskyttet mot Lecce. Med kanske omgångens snyggaste mål öppnade han Genoas väg mot seger.

Matchen i sig var möjligen chansfattig. Via Del Mare behövde ett mål för att vakna. Men det tog sin tid innan det kom. Lecce hade sina chanser med Tiribocchi i spetsen men den absolut bästa hade nog ändå Giandomenico Mesto som fått friläge med målvakten efter framspelning av Ruben Olivera. Men mål blev det inte då Mesto avslutade tamt rakt på målvakten.

Med en klackspark gav Jankovic sedan gästerna ledningen. Mesto fick revanschera sig när han slog inlägget till en Jankovic med ryggen mot mål. Det hindrade tydligen inte honom från att göra mål, istället gjorde han på Zlatanmanér ett av säsongens mål. Även med bevakning och målvakten vid första stolpen lyckades han ändå få in bollen med en bra bit fantasi och kyla.

Det skulle dröja ytterligare närmare tjugo minuter innan Genoa kunde döda matchen. Sculli fick avsluta målskyttet för dagen efter ett inspel av nyblivne landslagsmannen Juric, efter ännu ett friläge efter en misslyckad offsidefälla av Lecceförsvaret, och förvaltade chansen på bästa sätt och gav Genoa 2-0.

Genoa hade de flesta bra chanserna, men även Lecce och framförallt Tiribocchi stod för farligheter, men Rubinho gjorde som alltid en bra insats i målet. Efter Jankovic och Scullis mål får nu Genoa fira en nyvunnen fjärdeplats i ligan och glädja sig åt att man klarar att hålla målskyttet uppe även utan Diego Milito.

Noterbart är att Genoa ställde upp med ett 4-4-2 system mot Lecce p.g.a. de många skadebekymren. Lyckligtvis visade det sig vara effektivt för den här gången.

Nästa vecka tar Genoa emot Catania hemma på Marassi, och med den form laget för tillfället har bör man kunna räkna med ännu en seger mot ett något svagare Sicilianskt motstånd.

Carl Alexander Rosdahl2009-01-19 10:55:34
Author

Fler artiklar om Genoa