Lagbanner

-

Inför Torino – Genoa

I säsongens sista bortamatch besöker Genoa Torino. Vi må ha kvalificerat oss till Europa League och redan ha nästa säsong i tankarna men för hemmalagets del gäller det att undvika nedflyttning och kämpa för var enda poäng. Kommer ett otaggat Genoa att kunna stå emot tjurarna?

Den senaste veckan har bjudit på en blandning av god och dåliga nyheter för Genoa-supportrar. Först säkras Europacup-spel, sedan skriver Gasperini på en förlängning av sitt kontrakt, därefter får vi veta att Motta och Milito är klara för Inter och nu till helgen har skriverierna börjat om vilka nya ansikten vi kommer att få se i det nya Genoa. Senaste nytt är att Hernan Crespo ska ersätta Milito, vilket inte låter helt fel, eller?

Än så länge är Diego fortfarande en Genoa-spelare och han ser ut att få spela från start imorgon när Gasperini tar ut sitt lag. Enligt preliminära laguppställningar kommer han att bilda en anfallstrident med Giuseppe Sculli och Bosko Jankovic, som ersätter den skadade Palladino. Thiago Motto spelar liksom Milito förmodligen också sin näst sista match i Genoa-tröjan och kommer att få starta centralt bredvid Rossi, Juric och Criscito, som återvänder efter avstängning.

Hemmalaget Torino är som sagt i desperat behov av poäng i den här matchen och kommer att göra allt för att ta alla tre poäng. Skulle man inte göra det så har man en mycket tung uppgift i att besegra Roma på bortaplan. Positivt för dem är att konkurrenten Reggina förlorade sin match mot Lazio under lördagskvällen och blev därmed tillsammans med Lecce klara för Serie B nästa säsong. Det enda laget som nu skulle kunna gå om Torino är Bologna som endast ligger en poäng efter inför den 37:e omgången. Skulle Torino inte vinna idag (söndag) har Bologna en jättechans att säkra kontraktet hemma mot Catania i den allra sista omgången. Kanske blir det säsongens flipp och förra årets flopp Marco di Vaio som avgör allt i slutändan?

Jag tror att inte Genoa kommer att stå för en av säsongens bästa prestationer imorgon. Milito vill väl visserligen komma ikapp di Vaio och Zlatan i skytteligan, men jag tror inte att det räcker för att vinna i Torino. Jag tippar 1-1 och att Milito gör Genoas mål! 

Källa: Channel4.com

Emil Carlström2009-05-24 01:28:00
Author

Fler artiklar om Genoa