Lagbanner
EL: Slavia Prag - Genoa 0-0 - Oinspirerat spel gav oavgjort resultat
Sokratis får tummen upp men laginsatsen som helhet lämnade en hel del i övrigt att önska

EL: Slavia Prag - Genoa 0-0 - Oinspirerat spel gav oavgjort resultat

Resultatet säger en hel del om matchbilden i kvällens möte i Europa League där ett oinspirerat Genoa lyckades plocka med sig en poäng. Allt avgörs i sista omgången.

Inför matchen invaderades Prag av Genoas supportrar, tusentals av dem hade följt laget för att stötta dem i matchen mot Slavia Prag. 

Laget som kom till spel var:
Scarpi, Tomovic, Sokratis, Biava, Bocchetti, Mesto, Zapater, Juric, Modesto, Crespo, Floccari 

Slavia kom in i matchen snabbare men spelet jämnade sedan ut sig. Tempot var ganska lågt och det hände inte jättemycket. Flera av Genoas spelare tog lite väl god tid på sig att vakna, vilket resulterade i många felpassningar och oengagerat spel. Sokratis stack i alla fall bitvis ut på ett positivt sätt, liksom Scarpi i målet. Båda lagen hade några hyfsade chanser. Slavia fick i 27. minuten ett mål bortdömt för hårfin offside på Vlcek. Bland Genoaspelarna var Crespo den som syntes mest framför mål, men tyvärr en stor del av tiden i offside. Slavia avslutade första halvlek med ett bra skott av Krajcik men resultatet var fortfarande 0-0 när det blev paus. 

Genoa började andra halvlek med att försöka sätta press på Slavia men lyckades inte särskilt väl. Efter sju minuters spel gjorde Gasperini ett dubbelbyte för att skaka lite liv i laget. Juric fick lämna plats för Criscito och Crespo fick lämna över till Sculli. Bytena gav förvisso lite ny energi till laget men fortfarande hände det inget konkret. Scarpi fick periodvis en del att göra i Genoas mål, men skötte sig bra. Efter ungefär en halvtimmes spel kom sista bytet, Mesto fick gå ut efter en ganska seg insats, in kom Palladino. Han försökte ge lite mer fart till laget, men inte heller han lyckades skapa något farligt. Mot slutet av matchen fick Slavia in en extraväxel och satsade allt för att få in ett mål och därmed ha åtminstone en liten chans inför sista omgången. I andra övertidsminuten fick så Slavia ytterligare ett mål bortdömt för att någon av deras spelare bedömdes ha stört Scarpi. Han ska nog vara glad för det domslutet. Med det var matchen över och resultatet blev därmed 0-0 och varsin poäng till lagen. 

Det var inte en match av den här typen jag hade förväntat mig ikväll. Fortfarande är allt öppet, gruppen avgörs i sista omgången. Då är det däremot seger mot Valencia som gäller om Genoa vill spela vidare i Europa League. Det kan bli en riktig nagelbitare om Valencia behåller formen från ikväll. Laget vann sin match med 3-1. Hur går det i sista omgången? Om två veckor har vi svaret.

Susann Silander2009-12-02 23:37:00
Author

Fler artiklar om Genoa