Lagbanner

Genoa!!

Till en början vill jag bara säga att jag tycker det är det riktigt kul att få igång Genoa-sidan och jag hoppas även ni tycker det! Det har alltid underlättat för mig att gå in och läsa om mitt lag gällande inför rapporter, matchrapporter, tankar och allt därtill . Det kändes som att man kom närmare sitt lag, och det är framförallt det jag vill få er och mig själv att känna. Till er andra som håller på något annat lag eller generellt är fotbollsintresserade - välkomna ni också!

Vem är jag då? Jag ä från Västerås, 21 år och älskat sporten så länge jag kan minnas. Jag är mest insatt i italiensk och engelsk fotboll. Jag hade, som de flesta fotbollälskare, en dröm om att få uppleva proffslivet. En dröm som med åren redigerats. Ju äldre jag blev, desto större betydelse fick fotbollen i mitt liv. Jag har alltid varit en person som uttryckt sina känslor om sitt lag. När det går bra och man känner av lyckoruset strömma igenom hela kroppen, liksom när det går dåligt och man inte vet vad man ska ta sig till. En sak är jag säker på - laget lämnar en aldrig oberörd.

Genoa är en klubb i ständig rörelse, där laget i princip hoppat upp och ner i seriesystemet senaste decenniet. Så småningom har laget acklimatiserat sig där man hör hemma. Det äldsta laget i Italien hade sina framgångar en gång i tiden, med 9 Scudetton och en Coppa Italia-titel var man landets kanske mest framgångsrika fotbollslag innan första världskriget bröt ut.

Efter två mindre lyckade säsonger (17e placering båda åren) försöker laget nu att bygga om och hitta tillbaka till det Genoa som så när nådde Champions League för inte så länge sedan. Den här säsongen har börjat helt okej, med vinsten i Derby della Lanterna som överlägset den största höjdpunkten. Försvarsspelet har varit Genoas nyckel hittills. Med ett snitt på 1 mål/match gjorda, så är det rätt fascinerande hur Genoa ligger på en tionde placering. Bara Juventus och Roma har lyckats släppa in färre mål. Om Genoa ska ha chans på Europa krävs att någon börjar producera framåt, någon förutom Gilardino.

Nästa match är mot Sassuolo på måndag 15.00 hemma på Stadio Luigi Ferraris. 

Mohamed Diriemohameed-92@hotmail.com2014-01-04 09:02:00
Author

Fler artiklar om Genoa