Goals of the week (omgång 6)

Goals of the week är tillbaka. Omgångens mål hämtar vi från rumänen Razvan Marin som ordagrant borrade upp bollen i krysset i bortavinsten mot Parma. Tvåa på listan är mittbacken Saol Coco (Torino) som jag förmodar aldrig gjort ett snyggare mål i sin karriär. Vi slutar där vi började, d.v.s. med både en rumän och från samma match - dock i hemmalaget den här gången, Parma. Dennis Man är åter på listan med ett fint avslut som innebar 1-1 i mötet mot Cagliari.

#1 – Razvan Marin, Cagliari

Rumänen Marin, 28, är tillbaka i Cagliari efter två säsonger tillbringade i Empoli på lån. En spelare som gjort det bra inledningsvis i klubblaget, där han fått höga betyg trots Cagliaris halvtrötta säsongsinledning. Han gjorde även ett starkt EM för Rumänien i somras där de chockade och charmade de flesta med sin offensiva fotboll.

I en riktig jojo-match borta mot Parma skulle det visa sig att omgångens mål skulle infinna sig. Efter en sidledspass från fransmannen Michel Adopo får Marin bollen centralt utanför boxen. Med både en och två sekunders marginal hinner Marin både ställa upp och fatta drömbeslutet i att dra på ett skott. Ett skott som stavas känsla där bollen seglar över täckande försvarare och med den där sexiga skruven in i målvaktens vänstra kryss. Målet innebar 2-1 som slutligen skulle bli 3-2 till bortalaget.



#2 - Saul Coco, Torino

Vi tar oss till Turin och mötet mellan Torino - Lazio. Även här en målfest där bortalaget skulle dra den längsta stickan. Målet som landar på plats två är dock ett tröstmål från hemmalaget där Saol Coco får till ett riktigt konststycke till mål. Coco som är ny i Italien har under hela sin profesionella karriär hållt till i Spanien. Ursprungligen från Espanyol, men som de senaste säsongerna spelat i Las Palmas, både i Segunda och La Liga. Köptes inför säsongen för €7.5m av Torino där han gjort en bra säsongsinledning. Ett Torino som känns giftiga i år där alltså mittbacken Saul Coco redan nu gjort sitt andra ligamål för säsongen, i omgång 6.

Målet kommer via en lång frispark som marockanen Adam Masina nickar snett inåt bakåt in i boxen där Coco med ryggen mot mål vrider kroppen sådär elegant och smeker en perfekt volley i en båge som går över exakt alla och in i målvaktens bortre hörn.



#3 – Dennis Man, Parma

Vi tar oss tillbaka til Parma-matchen och hemmalagets Dennis Man. Rumänen ska inte få all credd i målet, då förarbetet är otroligt vackert från Woyo Coulibaly. Anfallet startar genom just Coulibaly som från vänsterkanten med kraft och dribbel-sug rusar mot mål. Ett passivt försvar som ändå får sägas bli rejält uppsnurrade av fransosen och som därefter cutback-passar enkelt in i boxen till en ren Man.




 

Calle SvenssonCALLE_SV2024-10-03 22:31:18
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)