Lagbanner
Fransyskor rakar inte armhålorna…
Skäms på dig!

Fransyskor rakar inte armhålorna…

I ljuset av Raymond Domenech och Lassana Diarras kommentarer angående italiensk fotboll kommer här en kort reflektion av det hela.

De bägge fransmännens attacker på Italien, dess folk och nationalsport är en stor attack på alla dess tifosi också. Det är en attack mot det landslag som välförtjänt tog hem VM 2006, en attack mot det italienska lag som välförtjänt tog hem Europas finaste klubblagsturnering men framförallt är det en attack mot samtliga klubbar i hela Italien och alla dem som stödjer dessa.

Fransmännen anklagar Italien för fusk (wow!), rasism (jaha?), provokation (haha!) och köpta domare (been there, done that) . Om det beror på avundsjuka, en dålig dag på jobbet eller helt enkelt ren idioti låter jag vara osagt men att dra alla över en kam som de här två har gjort är en skam.

För att komma med sådana här anklagelser bör man ha konkreta bevis, som under calciopoli. Det enda bevis som Domenech och Diarra har är att deras munnar går fortare än deras hjärnor.

De två fransmännen kommer med uttalanden, utan konkreta bevis, och som grundar sig på gamla historier och rentav myter. Vad finns det för bevis att ALLA italienare fuskar? Vad finns det för bevis att ALLA italienare är rasister? Vad finns det för bevis att ALLA italienare är provokatörer? Bara för att enskilda individer utför vissa mindre smarta handlingar behöver det inte betyda att ALLA gör det. Det är liksom något man lär sig redan som barn.

Så vitt jag vet var det Marseille som köpte titlar under 90-talet samtidigt som många av Frankrikes största spelare genom tiderna haft sina höjdpunkter i italienska klubblag. Att inte förglömma heller, majoriteten av dagens franska landslagsspelare har sina klubbadresser i Italien. Hur resonerar Domenech där egentligen?

Jag tycker istället att Domenech och Diarra borde se om sitt eget hus. Situationen i Frankrike är inte direkt den allra bästa för svarta, trots att de representerar en stor del utav befolkningen där. Så för Diarra är det ett stort skämt att komma med snack som ”jag är en svart man och vi blir ofta förlämpade i Italien…bla bla”. Undrar om Diarra tror att han är den enda som blivit förolämpad för sitt ursprung i hela fotbollsvärlden. Hade varit schysst om han också hade kunnat lägga fram lite konkreta bevis också.

I alla fall, saken jag vill komma fram till är att det inte går att komma med sådana här löjliga anklagelser mot den sport som jag älskar mest av allt. Och framförallt inte mot klubbar som jag beundrar och spenderar tid på dag in och ut. Genom dessa uttalanden drar de två fransmännen skam över oss fans som ser upp till il calcio.

Därför är det dags att, precis som i Nike-reklamen, stand up and speak up. Jag tolererar inte att folk ska överdriva när det kommer till det italienska ryktet eftersom det är en attack på samtliga spelare, ledare och övriga inblandade i den italienska fotbollen. Gör du det?

Bara för att ryktet säger att fransyskor inte rakar armhålorna behöver ju inte det betyda att samtliga fransyskor är håriga under armarna, eller hur?

Domenech och Diarra, må ni skämmas över era uttalanden och idioti. Tänk först, tala sen.

Forza Italia!

Håkan Dik2007-09-05 15:00:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)