Postpartita #14: Inters supereffektivitet

I omgång 14 i Serie A krossade Inter Napoli på bortaplan, Jose Mourinho var under utredning och Hellas Verona väntar förändring!

Omgångens kross:
Inter åkte ner till Neapel för att återigen slänga sig upp på hästen efter en tuff match i Champions League tidigare i veckan mot Benfica, som slutade 3-3. Motståndarna däremot, Napoli, har det inte lättare för det. Efter Walter Mazzarris intåg på tränarposten har det knappast gått bättre än med gamle Rudi Garcia. I Champions League blev det nederlag på Santiago Bernabeu med 4-2, efter en förvisso godkänd insats, men inte tillräckligt för att få med sig poäng mot ett hårt skadedrabbat Real Madrid. Däremot är det Napoli som börjar bäst på söndagskvällen. I en period i första halvlek är man bra mycket bättre än bortalaget och får bland annat till en ribbträff. Bristande effektivitet i Napolis offensiv gör att det blir tufft när tidvattnet kommer, det vill säga Inter. Inter har en tendens att alltid vara med i matchen och man kan därmed aldrig räkna ut dem.

Detta beror förmodligen på den otroliga individuella kvalité som laget besitter. Att få Denzel Dumfries skadad, men slänga in Juan Cuadrado istället är ett byte som få lag i världen kan göra. För att inte tala om andra kanten, den vänstra, där världens mest underskattade ytterback Federico Dimarco gör som han vill mer eller mindre varje match. I slutet på första halvlek dundrar Hakan Calhanoglu in 0-1 och det blir ingen rolig halvtidsvila för Napoli. Hemmalaget är med i matchen även i andra halvlek och inleder bra, men verkligheten eller snarare Inters säkerhet och Napolis osäkerhet kom ikapp.

Nicolo Barella gör en dragning i straffområdet förbi försvararen och är fri med målvakten vilket resulterar i 0-2. I slutminuterna gör även Marcus Thuram 0-3. En regelrätt kross, men samtidigt var det inte en bedrövlig insats från Napoli. Ett alltjämt rättvist resultat eftersom Napoli inte var tillräckligt effektiva i offensiven vilket bara de själva kan göra något åt.

Omgångens utredning:
Under lördagen var Roma och Jose Mourinho igång igen. Matchen, där Roma ställdes mot Sassuolo, var en slakt om man tar en titt på statistiken. Men, likt Napoli, fick man inte särskilt mycket av sitt momentum. Sassuolo hade 1-0 långt in i matchen tills Paulo Dybala skjuter 1-1 på straff och sedan gör Rasmus Kristensen 1-2. Mourinho är såklart rasande ändå. The Special One sa efter matchen att domare Matteo Mercanero inte förstod allvaret riktigt. Romatränaren är till och med orolig för domarens emotionella stabilitet efter vad han sett efter de tre matcher som Mercanero dömt för Roma denna säsong. FIGC startade snabbt en utredning där åklagare syftade på att Mourinho uttalande var skadligt och kan påverka synen och beteendet på och mot domare. Utredningen lades ner under måndagen, men däremot har Roma nu fem dagar på sig att uttala sig eller låta den ökände federala åklagaren Giuseppe Chiné förhöra Mourinho.

Ett eventuellt straff som Mourinho kan tänks få är böter eller avstängning ett par matcher.