Lagbanner
Spadafora: "Fotbollsfokuseringen är obegriplig"

Spadafora: "Fotbollsfokuseringen är obegriplig"

Har tyskarna gett italienarna lite hopp eller har idrottsministern kylt ner det totalt?

13 Maj

Idrottministern Spadafota uttalade sig idag igen om läget för att starta fotbollssäsongen i Serie A.
Och det står helt klart att idrottsminister Spadafora är rejält trött på FIGC och fotbollsivrarna i deras lobbande om att sparka igång fotbollen.
"Förhoppningsvis kan vi sätta igång med fotbollen och jag vet hur viktig den är men fokuseringen av Serie A i detta läge är obegriplig för miljoner italienare som är oroliga för hälsa och arbete. Vi kommer heller inte köra igång ifall inte absolut säkerhet för alla inblandade är garanterad"

Just nu är det satt den 18 maj för spelare att träna tillsammans igen och den 26 maj ska UEFA ha svar på hur förbundet kommer att fortsätta säsongen för att kunna planera europaspelet i augusti.
Det är bara att hoppas att FIGC har en plan B klar om inte alla matcher kan avslutas för nu ser det mörkt ut...


6 Maj 

Ni har såklart inte missat att Bundesliga har fått klarteecken är köra igång i slutet på maj.
Undran bli naturligtvis hur Italien ligger till.

"Vi hoppas vi kan ge grönt ljus för att sätta igång men vi är inte i närheten av att ha ett datum att gå på" svarade idrottsminister Vicenzo Spadafora under en träff i dag och fortsatte:
"De som gjort upp datum är länder där de beslutat om att stoppa ligan".

Med andra ord hade inte fått besked om tyskarnas öppnande i slutet av maj. 

För alla oss som hoppas på att Serie A ska kunna färdigställas så tror jag att tyskarnas beslut gör att italienska regeringen kan komma att knäppa upp en knapp i coronakavajen för att lätta på restriktionerna - men verkligen inte innan maj ut.
Nu har det Bundesliga som en försökskanin och eftersom UEFA vill ha sitt beslut om fortsättning så sent som 26-27 maj så tar inte italienska regeringen några som helst risker.
Vi kan nog se en start av ligan tidigast i mitten på juni om allt rullar på tidigt i Tyskland.

Nu beror det självklart inte bara på hur det funkar i Förbundsrepubliken utan även hur vardagslivet rullar på i Italien.
Kommer det bli en rekyl på antal fall nu när det öppnades upp i måndags eller håller det nivån, det är den stora frågan.
Saker måste börja rulla på i Italien för att landet inte ska hamna i en alltför stor recession. Visserligen är fotbollen en stor del men frågan är om de skulle våga öppna om kurvan skulle stiga igen. 

Det italienska fotbollsförbundet (FIGC) har ju sina protokoll på vad de ska göra för att skydda spelare, ledare och funktionärer så mycket som möjligt, i morgon torsdag kommer det beslutas med regeringen om planen är tillräcklig eller inte för dem eller om de behöver utarbeta en ny.

Hursomhelst har nog FIGC dragit en lättnadens suck när tyska regeringen sa Jawohl! efter att fransmännen förra veckan hade stängt ner sin liga pang bom.


 

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2020-05-13 13:05:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)