Lagbanner
5 halvsnabba efter Frosinone-Milan 2-3: Viktig vändning
Målskytt igen

5 halvsnabba efter Frosinone-Milan 2-3: Viktig vändning

Milan lyckades först tappa ledningen men ändå vända och ta tre viktiga poäng efter ett succeinhopp av Luka Jovic.

Vad är det för spel?
Vad är Piolis spelidé? Det diskuteras som vanligt, men för mig är det solklart. Hög press, tidig bollvinst. Annars är Milans spel icke-existerande. Försvaret är halvtaskigt, mittfältet sidledspassande och anfallet tamt.
Det är dags att hitta tillbaka till spelet som gav oss en scudetto.

Leao
Jag börjar tröttna. Spelaren med högst högstanivå i hela ligan och med en så usel lägstanivå och dessutom en ojämnhet som är oroväckande. Någon behöver ta tag i honom och få honom på rätt sida mentalt. Bara det hade räckt till en final i EL. Kanske dags för Zlatan att steppa upp?

Jovic
Rätt plats, rätt tid och snabba och tvivel- och tveklösa avslut. En målskytt helt enkelt, en straffområdesspelare. Inte trodde jag att han skulle bli så nyttig. Samtidigt är han nog inte mycket mer än så, en super sub.

Omrockerat mittfält
Nu är jag ändå väldigt glad att Adli fått en ärlig chans, och att han på något vänster ändå inte gjort bort sig helt. Han har så mycket fotboll i kroppen, men han är alldeles för ojämn och slarvig fortfarande. Nu kom Bennacer in och det var så tydligt hur bra han är. Det är extrem nivåskillnad. Bollbehandlingen, passningarna och framför allt besluten. Kanske kan han spela på RLC position och engelsmannen flyttas ner till Adlis position?

Tränarkarusellen
Jag tröttnade på den redan innan den började. Nu har jag varit med tillräckligt länge för att veta det här: när den här maskinen börjar sätta igång är det kört. Pioli är en dead man walking när det kommer till hans jobb hos Milan. Man letar två saker just nu: en ersättare som ska låta som en uppgradering och en anledning att bli av med honom. Det känns lite smått vemodigt, men det är nog bäst på längre sikt - tyvärr.

Kaveh Golestani2024-02-03 21:50:19
Author

Fler artiklar om Milan