Lagbanner
5 snabba efter Milan - Atalanta och Milanredaktionen söker folk

5 snabba efter Milan - Atalanta och Milanredaktionen söker folk

En snabb återkoppling efter Milan seger hemma mot Atalanta på San Siro

Mike, äntligen tillbaka. Vår fantastiska målvakt, idag fick han inte visa något speciellt i räddningar men allt annat som han sprider kring sig dvs lugnet. Han agerar libro när Milan har bollen och han är otroligt säker med sina fötter. Istället för höga ord mot stackars Tatar som gjort det mycket bra matcherna innan så har det bytts till high 5is. Mike går direkt in och dominerar spelet från sista position och det märks att han har pondusen med sig. Avgörande!

Zlatan, äntligen tillbaka nr 2. Ännu mer pondus fast ute på plan. Det är precis detta Milan har saknat dvs pondus. Zlatan gör ett enormt avtryck bara av sin närvaro och han visar medspelare att ikväll kommer vi inte släppa in motståndarna likt hemma mot Roma där Milan var ännu mer överlägsna men ändå inte fick med sig alla poäng. Zlatan jagar rekord, släpp honom fri. 

Försvaret, har inte släppt in mål på över 500 minuter. Pioli har bytt taktik, nuvarande fungerar uppenbart väldigt mycket bättre även om den må blivit framtvingad pga skador men han kommer inte byta bort den. Thiaw har ingen missat, vilken framtid Milan har där och tillsammans med en tidigare comeback i Tomori ser det just nu väldigt tryggt ut. Försvaret får även hjälp av en pånyttfödd Krunic, tyvärr avstängd mot Viola tillsammans med Leao. 

Ineffektivitet, det är svårt att kritisera ett nytt  343 system när Milan och Piloi har 4 raka segrar sen vi bytte. Idag är Milan helt överlägsna motståndaren och det kom äntligen avgörande andra målet men Milan borde avgjort tidigare. Som vi sagt flera gånger i Podcast Rossoneri så är tyvärr Milan väldigt ineffektiva. 

Atalanta, ett för kvällen väldigt svagt lag eller gjorde Milan dom dåliga. Inte ett enda skott på mål, jag brukar sällan lydta xG men ikväll måste jag för det måste varit Atalantas sämsta någonsin i 0,11. Kan diskuteras om Toloi skulle haft rött på Leao men annars inget avtryck på någon av spelarna. 

-----------------------------
Milanredaktionen kommer stuvas om och förhoppningsvis bli mycket mer aktiv. Har du det brinnande intresset och vill vara med på resan så kontakta mig för frågor och ansökningar. Tack på förhand. 

FORZA MILAN 

Mikael Kristersson@pc_rossoneri2023-02-26 22:58:00
Author

Fler artiklar om Milan