Lagbanner

5 snabba efter Milan - Inter. Vi hänger på repet

Spontana tankar direkt efter slutsignalen, inte dom djupaste analyserna utan total affekt.

Förlust, en klar förlust. Inter har 9 av 10 tår i CL finalen. Dom gör en riktigt bra match och är klart värda segern, Milan hänger verkligen på repen och det känns som en tidsfråga innan TKO. Förhoppningsvis förstår hela truppen allvar och gör sitt yttersta av matcherna som är kvar av Serie A så vi får uppleva ett nytt äventyr nästa säsong. Ägaren satt på läktaren, hoppas han fick sig en funderar som höll i plånboken under vinsterfönstret som kan kosta oss mycket. Bortsett från en stolp hade Milan inget.

Erfarenhet, spelarna Dzeko (Milanista), Darmian (Milan fostrad reject), Acerbi (Milan reject) och Mkhitaryan. Dom tillsammans har en ålder på 139år. Dessa spelare visade verkligen gammal är äldst och sprider ut sin erfarenhet över hela plan vilket gör alla spelare kring dessa bättre. Fotbollen måste sluta åldersdiskriminera, dessa spelarna har varit rena fynden för Inter och kan ligan, språket och kulturen. Milan har gjort precis tvärtom i sina värvningsstrategi. Vi kan alla se våra olika resultat, ett litet tips. Efter matchen berättar Dzeko och matchen och kommande match, återigen. Hans erfarenhet och tankar visar på vilken vinnare han är.  På tal om Dzeko, hur kommer det sig att Calabria markerar honom vid hörna, skiljer 20kg och 20cm.

Jesús Gil Manzano, otroligt ojämn. Givetvis inte därför Milan klart förlorar men han hade hela paletten, kunde fria Rade slog i straffområdet till armbågar i skallen i kombination med att blåsa för uppenbara filmningar. Såg matchen på engelsk TV och världsspelarna där tyckte Inter borde fått sin straff pga kontakt men ingen sade ett ord om kontakten Acerbi gav Giroud i första halvlek där hans tröja dessutom stod som en strut. Tror båda lagen kan komma överens om att han var dålig. Pioli var framme och sade något till domare efter match, nu kan jag inte läsa på läpparna men hans kroppsspråk var inte positivt så han får nog inget julkort. Pioli bör däremot se över sin taktik i denna matchen vad det nu var?

Ångest, hemmalaget var inte där. Vet inte om det beror Milans unga lag eller brist på en ledare på plan för Kjaer som annars är en chef hade ingen bra kväll. Milan var 3a på bollen under hela matchen och Milan förlorar matchen mycket för vårt mittfält var klart sämre än Inters. Inställningen var inte där, vet inte om någon spelare så här spontant efter match kommer få godkänt imorgon av någon tidning.

Tifo, i kombination med Milans fans höll världsklass. Det är en klen tröst men San Siro sjöng och försökte hjälpa sitt hemmalag under hela matchen trots hur usel matchbilden såg ut. Enda som får godkänt i Milan. 

FORZA MILAN

Mikael Kristersson@pc_rossoneri2023-05-10 23:06:00
Author

Fler artiklar om Milan