Lagbanner
Giuseppe Meazza, 2024-02-25 20:45

Milan - Atalanta
1 - 1

5 snabba: Milan - Atalanta 1-1

5 snabba: Milan - Atalanta 1-1

En match som började högintensivt och som bjöd på riktigt bra spel från AC Milan men tyvärr dödades av en viss Daniele Orsato.

Milans spel, de första fyrtio minuterna av matchen var riktigt bra, stundtals på gränsen till propagandafotboll. Milan hade full kontroll på matchen och laget såg perfekt balanserat ut. Innermittfältarna låg rätt i sina positioner och vid behov kom Thiaw upp och bröt.

40 minuter, så lång tid tog det innan kvällens usling till domare skulle se till att återigen sabba en perfekt söndag för alla rossoneris. Jag tänker inte ens skämta om att Orsato efter matchen har setts spatsera på stadens gator med en helt ny Rolex kring handleden. För det är verkligen inte roligt med det här typen av domarskandaler. Okej för att VAR som så ofta resonerar ganska ordentligt tveksamt. Men beslutet att döma straff låg hos Orsato och hur han, med tillgång till hela händelsen i äkta HD-upplösning, kan ta det beslut han nu tar, är obegripligt.

Malick Thiaw, är tillbaka. Efter den misslyckade insatsen mot Monza så var det återigen en stor, stabil och brytningssäker tysk yngling vi fick se i kvällens match på San Siro.

Rafa, är tillbaka i målprotokollet i ligaspelet! Vilket är betydelsefullt då vi behöver en Rafa i topp- och målform när vi tar oss an svårare motstånd i EL och i vårens matcher mot Juve och Inter. Förutom drömmålet från portugisen redan i den tredje minuten visade han prov på vilket skicklig fotbollspelare han är. Han dribblade och drog gubbar, slog perfekt avvägda inlägg, sköt som en häst och löpte som ett äkta fullblod. Målen har uteblivit i ligan och kritiken har varit stor, men riktigt dålig har han egentligen inte varit i någon match och bidragit till offensiven har han definitivt gjort, om än då inte genom att hamna i målprotokollet.

Milans 2024, året har börjat rätt bra. Ser vi till ligaspelet har vi segrar mot större klubbar som Roma och Napoli samt likaresultat mot Bologna och Atalanta. Matcher där vi har varit det klart bättre laget. Vi har under 2024 fem vinster, två likaresultat och blott en snöplig förlust i ligan. Vi är vidare i EL och den omfattande frånvaron av spelare på grund av skador har minskat betydligt. Just nu är det egentligen bara Tomori vi verkligen saknar.

Lär även betyg från matchen HÄR
 

Gustav Hjorth Tegman2024-02-25 22:56:00
Author

Fler artiklar om Milan