Lagbanner

5 snabba Milan - Cremonese

Bottennapp utan dess like och CL känns som det glider oss ur nävarna...

1 poäng, mitt i ett krig om 3 öppna CL platser gör Milan en så dålig insats att dom knappt förtjänar den ynka poäng Milan får med sig. Ligans näst sämsta lag sett till tabelplacering tar poäng på San Siro är inget annat än en stor skandal. En annan fråga som borde vara en stående egen punkt vid 5 snabba, hur kan vi vara så dåliga på fasta situationer? Jag har inte mycket för korta hörnor eller frisparkar men om man mer eller mindre aldrig skapar något farligt måste man överväga något annat, vi alla vet vad Albert Einstein sade om folk som göra samma misstag upprepande gånger....

Origi/CDK, direkt efter en poängtapp med 5 snabba är det mer frustration som skrivs än någon djupare analys men vem säger emot om det kändes som Milan spelade 9 mot 11 med dessa nyförvärv på plan. Uträttar inget och båda känns som dom spelar med två vänsterfötter och en ångestfilt över axlarna som väger vars 100kg. 

Pioli, han måste givetvis vila spelare och spela in bredden MEN mot lågt stående lag som parkerar bussen måste han justera sin taktik. Detta är inget nytt, ännu mindre när bottenlagen kommer till San Siro och jublar så länge det står 0-0 med långa avbrott och spelförstörande taktik. Inget ont om lagen, kan inte förvänta sig något annat utifrån deras förutsättningar men jag ställer mig frågande när Pioli ska göra någon annan taktisk justering mot denna taktik. 74% bollinnehav hemma med ynka 4 stora målchanser spelar ingen roll även om vi som vanligt är ineffektiva. Diaz kanske borde passat Sälen...

VAR, det såg lovande ut men sen kom som vanligt VAR in i bilden och förstörde festen. Sälen mål visade sig vara offside, svårt att diskutera bort den men faktum är att det ändrat matchbilden så klart. VAR kommer senare in i bilden när Luca Pairetto kollar på skrämen och ger C. Pickel i  bortalaget får rött. 

CL, det är jämt i toppen men ska Milan sitta vid vuxenbordet även nästa säsong så kan man omöjligt tappa poäng i denna typen av matcher. Marco Carnesecchi blir matchens spelare enligt algoritmerna. Är väl ingen som säger emot, ingen i Milan ska bli det efter denna matchen. Milan är stora förloraren denna omgång tillsammans med Roma som vi endast ligger före pga målskillnad. San Siro buade ut Milan efter slutsignalen. Vem kan klandra dom?

FORZA MILAN 

Mikael Kristersson@pc_rossoneri2023-05-03 23:05:00
Author

Fler artiklar om Milan