Lagbanner
5 snabba: Milan - Roma 3-1

5 snabba: Milan - Roma 3-1

Milan tog emot Roma hemma på fullsatt San Siro. Fansen fick tillsammans med Ibra som sjävklart var på plats iförd sin snygga ljusa rock i vad som kan förmodas vara kashmir eller möjligtvis alpacka se hemmalaget ta en härlig seger!

Yacin Adli, var liksom många lagkamrater med honom spelsugen och han bjöd redan efter knappa tio minuters spel på ett iskallt avslut och ett riktigt snyggt mål. Direkt efter Romas avspark gjorde han en fin och viktig brytning. Matchen igenom spelade han inspirerat i såväl offensiv som defensiv. Han var bra i positionsspelet, följsam i det defensiva och lyckades med de flesta av sina passningar. I andra halvlek var han föredömligt aggressiv i presspelet och stoppade tidigt Romas uppspel. Detta var Adlis helt klart bästa insats i milantröjan.

Rafael Leão, var redan från start bra involverad i spelet. Förväntningarna är alltid skyhöga på honom och han döms hårdare än de andra. Ibland hör man att han har varit dålig trots målgivande passningar och så vidare och generellt kan jag nog tycka att vi ofta är lite väl hård mot Rafa. I kvällens match var han en viktig del av lagets offensiv utan att egentligen blixtra till eller bjuda på något extra spektakulärt.  

Milans offensiv, Milan visade upp en dynamisk och rolig offensiv signerad Piolis 4-2-3-1-uppställning. Vi har sett prov på offensiven tidigare under säsongen men skador har påverkat möjligheterna för att de mer ordinarie spelarna från mittfält/ytterback och framåt ska ha hunnit bli helt samspelta. Än finns utvecklingspotential. Skönt för ytterback Theo att få sätta dit den. Han har stundtals inte gått att riktigt känna igen denna säsong men när han är i form är han en vital del för Milans offensiv och ett hot som gör oss betydligt svårare att försvara sig mot.

Milans defensiv, Gabbia är en stabil men ganska begränsad mittback. Pioli vet vad han kan få ut av denne. Beslutet att avbryta lånet känns förståeligt givet skadeläget. Mittbacksparet Kjaer/Gabbia kändes ganska säkra och fick god hjälp av de två liggande innermittfältarna.
Laget ser riktigt slagkraftigt ut när ordinarie offensiv kan kompletteras med ordinarie defensiv i form av mittlås Thiaw/Tomori och med Theo på vänsterbacken.

Calabria, Vår stundtals ordentligt kritiserade lagkapten spelade ganska bra under stora delar av matchen. Hade bra koll på El Shaarawy ute på sin kant. Tyvärr innebar Calabrias slarviga brytning straff för Roma och en välkyld välkomstspritz till romlaget. Lite för ofta denna säsong har vi sett hur Milan har tappat ledningar i andra halvlek och för något år sedan tappade vi också just en 2-0-ledning mot Roma, då efter dålig coachning. Lyckligtvis såg vår andra ytterback till så att Calabria inte behövde bli någon syndabock ikväll utan tillsammans med sina lagkamrater fick njuta segerns sötma.

Forza Milan!
 

Gustav Hjorth Tegman2024-01-14 22:50:00
Author

Fler artiklar om Milan