Lagbanner
5 snabba: Udinese - Milan 2-3

5 snabba: Udinese - Milan 2-3

Efter en hård och tuff tillställning i ett kyligt Udine lyckades ett karaktärsstarkt Milan knipa tre pinnar.

Rasismen, i den italienska fotbollen är en stor skamfläck och det är uselt att inte mer görs för att komma till bukt med problemet. Rutiner för hantering för domaren finns men är inte alls tillräckliga, utan det krävs mer. Ett införande av absolut nolltolerans, där matchen helt avbryts och motståndarlaget tilldöms segern är nog det enda sättet att komma tillrätta med problemet på läktarna. De strukturella problemen i den italienska nationen kräver däremot betydligt mer. 

Gabbia/Kjaer, som mittbackspar bjuder återigen på en resolut och stabil insats. Båda står för viktiga brytningar matchen igenom. Kjaer tar ett felbeslut precis innan första målet men ingen av mittbackarna kan lastas för det andra.

Kamp, tufft och särskilt från Udineses sida fult spel kom att prägla matchen. Något vidare skönspel verkar Udinese inte klara av utan de tvingas grisa sig till poängen. Ikväll gick dem däremot bet och sällan har en seger känts lika skön.  

Rafa, gick återigen mållös från en serie A-match men stod för flera fina framspelningar. Hans defensiva löpning i 56:e minuten och den fina brytningen där innebär att han avstyr en farlig omställning för Udinese. Ligger sedan bakom både 2-2 och 2-3-målen.

Vändningen, vi fick se var extremt viktig med tanke på hur Milans säsong har sett ut fram till nu. Vi behöver segrar i alla ligamatcher och vi behövde få bukt med Udinese-spöket. Kul att Jovic fick stå för ytterligare ett mål och han har visat att det fortfarande finns en vass forward i honom att räkna med. Med vändningen visar laget också prov på stark karaktär och en vinnarmentalitet signerad Zlatan Ibrahimovic, självklart på läktaren och det uppskattar vi såklart. Med tanke på det tråkiga vi fick se i första halvleken var det också extra skönt att det var just Okafor som fick avgöra matchen och täppa till truten på Udinese-fansen.
 

Gustav Hjorth Tegman2024-01-20 23:25:00
Author

Fler artiklar om Milan