0 - 3

Derby della Madonnina

Derby della Madonnina, Milan-Inter, blod, svett och tårar. Det är minst sagt bara några av de ord som brukar beskriva denna prestigefyllda kamp om vem som är bäst i Milano men dagens derby var hetare och större en allt annat som spelats på sistone. En match som kunde ta en klubb som länge famlat i mörkret till högre höjder, en match som minst sagt va en fingervisning om vilket lag som skulle ta grepp om den hisnande guldstriden.

Första halvlek:
Inter tog direkt greppet om matchen och den genuina känslan var att dem var lite farligare. Redan i den 5:e minuten visade de svart blåa klass och speciellt den hyperfarliga duon Lautaro & Lukaku. Den riviga Romelu kom loss på kanten och var svår stoppad men dansken Simon Kjær fick en fot på Lukakus skott och bollen styrdes rätt tillbaka på Lukaku som återigen fick chansen, denna gång så smekte han in bollen till en fristående Lautaro Martinez som på nära håll kunde göra 0-1 till Inter.
Inter fortsatte efter 0-1 målet och såg dominanta ut i dem första 15 minuterna men Milan växte långsamt in i matchen och förvandlande matchen till en hyfsat jämn tillställning trotts att man kände att det var nåt som verkligen behövde ske för Milan för att verkligen komma in i matchen på allvar.
Resterande av första halvlek bjöd på en del halvchanser men inget mer en så.

Andra halvlek:
Milan kom ut i andra halvlek och betedde sig som ett helt annat lag. Redan efter två minuter hade Milan skapat sig en hörna och den serverades rakt på Zlatan Ibrahimovics panna som nära kunde nicka in 1-1 men Samir Handanovic stod för en ruggigt svettig reflex räddning. En minut senare var det nära igen när Sandro Tonali mötte en passning med en härlig touch och producerade ett skott upp mot nättaket fast Samir Handanovic fick händerna på bollen och kunde med ännu en otrolig räddning styra bollen till hörna.
Känslan just då var att Milans tryck skulle löna sig om dem bara fortsatte att trumma på och att Inter behövde göra nåt och släppa tanken av att bara ligga lågt och försvara ledningen men det lönade tillsist för dem blå svarta för i den 57:e minuten ställde Inter om i en blixtsnabb kontring som betydde 0-2 när Ivan Perisic spelade fram Lautaro Martinez som från nära håll satt bollen lågt vid den vänstra stolpen bakom en chanslös Donnarumma.
Den hoppfulla känslan som osade över Milan försvann på bara nån minut och uppförsbacken blev bara brantare och i den 66:e minuten kom det som dödade hela matchen, Romelu Lukaku visade upp hans otroliga styrka och snabbhet med ett solonummer som han frälste med att överlista Donnarumma med ett hårt skott vid vänster stolpen.
Matchen slutade 0-3 till Inter som därmed vann Derby della Madoninna och ryckte lite i serietoppen.

Tankar:
• Lågtrycket på San Siro

När Inter gjorde 0-1 så hade dem verkligen ett bra grepp om matchen och deras spel såg farligt och kliniskt ut men en stund in i matchen drog lågtrycket in över San Siro ett lågtryck som Inter visat några gånger när de tagit ledningen. Ett lågtryck som bara stod och vänta på rätt läge för att smälla men ett lågtryck som också var nära att bjuda in Milan i kampen men Samir Handanovic räddade Inter när det stormade som mest men om inte han storspelat som  han gjorde tror jag Inters lågtryck kunde varit det som fick dem att sjunka men idag kunde dem segla ur stormen och vinna Derby della Madonnina.