Lagbanner
St James' Park, 2023-12-13 21:00

Newcastle - Milan
1 - 2

Dödens grupp ska avgöras

Dödens grupp ska avgöras

Dödens grupp ska avgöras, ännu en gång är Milan i en dödens grupp. Vi alla minns gruppen med Porto, Liverpool och Atletico de Madrid. En mardröm där Milan gjorde bra ifrån sig sett till hur få i den truppen som hade CL erfarenhet. Dagens trupp är annorlunda, laget nådde semifinal i förra upplagen så det är många miljoner och koefficientpoäng att spela om.


Ledningen och synnerhet Scaroni har varit märkligt tydliga att det är Europa som gäller, det är inget nytt för oss Milanistas som vuxit upp med Berlusconi som alltid var tydlig med det. Dock med kravet att ändå leverera i ligan, vilket innebär att Milan inte vunnit inhemska cupen sen helvetet frös känns det som. Andra sidan är det väldigt logiskt att se att laget ska satsa på Europaspelet när den ekonomiska rapporten kom in. Milan gick för första gången plus sen ungefär samma år vi vann cupen för att skämta till det. Milan har även blivit straffade av UEFA så dom vill även hålla sina böcker på rätt sida av strecket. UEFA kan vi alla diskutera om i evigheter, kostymnissar där uppe som Maradona kallade dom känns långt från oss nere på gräset som har passion för sporten. Synd/märkligt bara inte att reglerna gäller för alla…

Imorgon Onsdag avgörs dödens grupp dvs grupp F men ett stort Fasen vad avgörande för Milans säsong. Kanske även Piolis sista halmstrå som är en tränare som hänger på repen om man ska tro på allt surr kring Milan. Det är tätt och tabellen kan se väldigt annorlunda ut efter kvällen men i nuläget är Dortmund redan klara för CL slutspelet. Vem kunde tro det, kan inte sluta gräma mig över Giroud miss i Dortmund eller alla brända lägen hemma mot just Newcastle. Tyvärr Milans röda linje sen ett tag tillbaka dvs ineffektivitet. Det och givetvis våra skador. Imorgon har vi inte ens 2 mittbackar att ställa upp mot Newcastle och vår svenske vän i A Isak. Theo kommer likt senaste 2 matcherna gå in och täcka rollen. Theo är en världsklass ytterback men extremt oerfaren som mittback och då märktes tyvärr senast mot Atalanta då han ofta var felpositionerad. På den nivå så straffar det sig för tomrummet kring skapar elände och då måste Tomori täcka upp så blir det öppet kring honom istället osv. Tillslut smäller det, lite som vi såg när Dortmund hade full utdelning på San Siro. Mycket pga Krunic gick in och spelade mittback, det är svårt att kritisera spelare som inte spelar på sin naturliga position men Milan förlorade matchen samma minut som Krunic gick in och spelade mittback. Övriga 3 backar fick täcka upp enormt mycket tomrum som han lämnade kring sig och på den nivå så smäller det direkt.

Milan och Newcastle har båda 5 poäng, lika många som Milan tog i förra CL då dom spelade i dödens grupp. Båda lagen har chans att nå CL slutspelet om Dortmund slår PSG, motivationen finns där men kanske mer för Dortmunds fans än spelarna som är inne i ett väldigt tufft spelschema i Bundesliga där dom är hela 11p bakom ledande Leverkusen. Förlorade i helgen hemma mot RedBull som ligger på 4e platsen direkt ovanför dom. Förhoppningsvis så vilade laget helt mentalt för att slå ut PSG. Vi på gräsrotsnivå, tror många håller med hade mer än gärna sett att oljelagen PSG och Newcastle blir sist resp nästsist i gruppen. Allt ska fan inte kunna köpas för pengar och att PSG med vår gamle guldkalv i målet inte lyckats i CL är roande.

Var inne på skador, Milan har en lång lista av skador men det har faktiskt Newcastle också. Där ibland avstängde guldgosse Tonali som Milans nya ägare sålde för mycket pengar. Något Maldini i efterhand sagt att han gjort allt för att häva om han inte fått sparken. Tonali är en spelare som hemmapubliken varit tog emot när han kom i Newcastles tröja, en spelare som kan bli hur bra som helst och det är beklämmande att han korkat och barnsligt hamnat i sin situation. Ska inte säga spelmissbruk för det är inte uttalat men vi alla ska vara försiktig med betting utan att vara någon moralkärring men det finns flera spelare och random people där det gått åt helvete för. Min stora förhoppning är att Tonali kommer tillbaka ännu starkare och förhoppningsvis åter hamnar i Milan en dag. Gällande skador så verkar även Sven Botman vara skadad som även han har en Maldini koppling, hade Maldini och Botman fått bestämma hade han varit i Milan men det ska bli otroligt skönt att slippa honom och även deras målvakt Pope som var matchens spelare på San Siro verkar Milan slippa.

En ångestmatch på St James Park inför garanterat fulla 52000 kommer gissningsvis bli ett kryss och det räcker inte för Milan som har -4 i målskillnad och med ynka 3 mål gjorda. Lagens senaste 5 matcher har ungefär samma form dvs 2 vinster, 2 förluster och 1 kryss. Anmärkningsvärt är att Newcastle har 1-7 i målskillnad på sina senaste 2 matcher så deras form på papper kanske talar för Milan och att Newcastle inte alls har denna CL erfarenhet med kniven på strupen. Inte för att många av Milans spelare har det heller men målsättningen är enkel och solklar. Vinst! Allt annat blir skräpkorgen och då kan komma med dom vanliga bortförklaringen att det lönar sig för oss i Serie A. Förmodligen ligger det något i detta losertänk, förra årets när Milan gjorde bra ifrån sig i CL var det på stor bekostnad av Serie A spelet och laget tappade skrämmande många poäng kring CL matcherna.

Jag måste tro på vinst, allt annat hade varit fel innan avspark och jag väljer att vara naiv och säger att Newcastle skador defensivt med deras senaste form blir avgörande samtidigt som Milan måste gå för det. Dessutom har Newcastle förlorat 3 matcher i rad så sent som i Augusti som vem säger att det inte kan hända igen. Några fd PL spelare är tillbaka i England, dom vill visa att dom inte bytt ner sig så håll utkik för dom och att Bennacer är tillbaka men tyvärr inte registrerad för CL spel, förhoppningsvis Leao oxå klar och redo för start11an och är helt avgörande för Milan. Stor press på domaren från Holland Danny Desmond Makkelie, hoppas han har rena fickor. 

FORZA MILAN
PS. Glöm inte lyssna på Podcast Rossoneri Newcastle special, finns där ni brukar lyssna eller direkt HÄR och stort välkommen tillbaka till vår svenska vän och legend i Zlatan som kommer få en roll i RedBird, förhoppningsvis nära laget och Pioli. 
 

TV: Niva om Newcastles skadelista: "Ett överlevnadsuppdrag"
 

Mikael Kristersson@pc_rossoneri2023-12-12 10:56:00
Author

Fler artiklar om Milan