Lagbanner
BayArena, 2024-10-01 21:00

Bayer Leverkusen - Milan
1 - 0

Fem snabba: Bayer Leverkusen-Milan 1-0

Fem snabba: Bayer Leverkusen-Milan 1-0

Under tisdagskvällen var det dags för Champions Leagues andra omgång och ett Milan i fin ligaform tog sig an fyran i Bundesliga, Xabi Alonsos Bayer Leverkusen.


Utspelade från start

De rödsvarta har visat upp en gryende form med tre raka ligasegrar och framför allt den där derbysegern som fortfarande värmer hjärtat. Men Venezia, Inter och Lecce i all ära, när motståndet kommer från den de allra översta hyllorna i Europa har detta Milan svårt att hänga med i spelet. Redan från start i kvällens match kom hemmalaget Bayer Leverkusen ut med full kontroll och såväl bollinnehav som skapade chanser gick helt i tyskarnas favör. Milan fick vara nöjda om de lyckades få till ett par passningar i rad.


Magic Mike

Ikväll var Mike Maignan så där magic som bara han kan vara. Fransmannen har fått mycket kritik för svajande spel och skadebenägenhet det senaste året, men i den tyska kvällsluften visade han att han fortfarande håller absolut världsklass. Hade det inte varit för honom så hade det den här matchen varit över betydligt mycket tidigare. 


Reijnders

Vår holländske mittfältsmaestro hade en oväntat tung kväll i Leverkusen. Det var inte många avgörande passningar som satt där de skulle, vilket annars brukar vara 26-åringens styrka. Den lite mer offensiva rollen som trequartista borde annars passa Tijani, men idag var ingen bra dag för min personliga favorit i detta lagbygge.


Il mister

Vår huvudtränare Paulo Fonseca har efter derbyvinsten fått en viss återupprättelse efter en katastrofal start på säsongen där hans jobb verkligen hängde på en väldigt skör tråd. Rättmätigt har han fått lite arbetsro, men frågan är om det rent speltekniskt och taktiskt finns några tydliga linjer i portugisens önskade spel? Jag är fortsatt tveksam, jag ser inte att detta Milan har tagit några som helst steg framåt i utvecklingen sedan Stefano Pioli tårfyllt tackades av. Men vad vet jag?


Framtiden oviss

Segrarna i ligan har som sagt gett Fonseca och hans mannar arbetsro. Men noll poäng på de två första Champions League-matcherna är inte optimalt, men heller ingen total katastrof med tanke på motståndet som kvarstår. Det är mest ett stort frågetecken vart detta Milan ska ta vägen. Kommer man kunna konkurrera med storlagen i ligaspelet och i CL, eller är det ytterligare en mellansäsong som väntar?

 

Tommi Uksila@TUksila2024-10-01 23:00:00
Author

Fler artiklar om Milan

Fem snabba: Fiorentina - Milan 2-1