Lagbanner
Stadio Arechi, 2023-12-22 20:45

Salernitana - Milan
2 - 2

Fem snabba efter Salernitana - Milan

Fem snabba efter Salernitana - Milan

Återigen en match som kommer att ta en lång tid att smälta. Vi möter ligajumbon på bortaplan och kan inte hålla en ledning eller förvalta de halvchanser vi får. 1-1 i halvlek slutar med 2-2 efter 90 spelade minuter.

Offensiven
I vanlig ordning så har vi svårt att skapa rena chanser. En hel del alibi-passningar och omotiverade genomskärare. Oroäckande enligt mig är att vi har problem med att lösa knutar mot ett Salernitana som endast kommer till detta möte med en vinst i bagaget. Målen vi får med oss är inte tack vare välgjort uppspel eller mönsteranfall enligt skolboken. Det är rena tillfälligheter och jag kan inte ge offensiven tummen upp efter den här matchen.

Leão
För varje match som går så blir jag tröttare och tröttare på att se hans loja form. Även om han kan göra en del avgörande insatser så ser vi det allt mer sällan. Känns som att grabben behöver lite konkurrans på riktigt för att leverera,eller kanske ett kontrakt som är på väg att löpa ut. Om vi inför säsongen konstaterade att han gör en bra insats var tredje match så vill jag säga att det just nu ser ut att vara sjätte match.

Tomori
Som jag skrev inför matchen så har herren en mycket fin form visst fortsatte han på den inslagna vägen. 0-1 genom pannan. Mycket energisk och på tårna. Mycket följsam, trygg med boll och i princip felfri denna afton. Mycket olyckligt att han går ut skadad.

Theo Hernandez
Inte fått se så mycket uppsida från Theo. Finns mer att önska från honom. Står på fel plats i en del situationer men räddas av sin egna snabbhet. Känns som att hans prestationer påverkas negativt av hans positionering som inverterad ytterback. Ibland står han lite för centralt när Milan inte har boll och kommer inte riktigt upp i samma fart när han utgår från en position centralt. 

Matchen i stort
Sammantaget så tycker jag det är ytterst märkligt att vi inte kan hålla i taktpinnen mot lag av svagare dignitet. Att vi släpper in två mål och inte kan prestera bättre än så här mot Salernitana är i min värld helt otroligt. Vi slår Monza med 3-0, slår Newcastle på bortaplan men lyckas inte få hjulet att rulla mot Salernitana. För mig är det ytterst märkligt och den som sitter med ett svar på den här frågan får gärna kommentera nedan. 

 Läs även spelarbetyg HÄR

Milad Kazeronimiladzk@hotmail.comTwitter @Kazeronii2023-12-22 22:47:00
Author

Fler artiklar om Milan