Lagbanner
Fem snabba efter Newcastle - Milan 1-2: Vidare... Ish.
En av matchens giganter, Tomori.

Fem snabba efter Newcastle - Milan 1-2: Vidare... Ish.

Milan lyckades på något sätt vinna borta mot Newcastle men får nöja sig med fortsatt Europaspel i Europa League.

Leao
Vi behövde få tillbaka honom men jag anser inte att han leverarade alls. Slarvig och opolerad, och ringrostig. Med de chanser och genombrottsmöjligheter han hade ikväll hade en Leao i högform haft 2-3 mål och en assist.
Jag börjar tänka att Leao inte kommer att bli bättre än det han är i Milan, även om just denna matchen inte kan vara måttstocken.

Vidare. Typ.
Utslagna ur Champions League men det är ju ändå från den i särklass tuffaste gruppen. Milan är inte bra nog för att gå vidare kanske, i alla fall inte sett till ojämheten i spelet. Men jag är inte imponerad av PSG eller Dortmund heller. 
Det må ha varit dödens grupp på pappret, men med facit i hand är det också den mest överskattade gruppen. Nu blir det spel i Europa League, mot lag som kanske är på liknande nivå formmässigt.

Newcastle hemma
Den matchen, där Milan totaltdominerade men inte lyckades vinna, visade sig till slut också vara avgörande ändå. Hade vi vunnit den matchen hade vi också varit vidare här. Nu är det inte bara där, men det är som jag och många andra sagt förut. I Champions League måste man ta de chanser man får. Gör man inte kommer någon annan att göra det. Så blev det också i år. Orutin. Skador. Otur. Kalla det vad du vill, men faktum är att det är skillnaden mellan de små och stora fiskarna i denna turnering.

Pioli får kämpa vidare
Jag tyckte inte att det var så stor dominans för Newcastle i första som kommentatorerna tyckte. Milan spelade ändå ganska kontrollerat och skapade en drös riktigt bra chanser. Taktiskt är Newcastle extremt underlägsna och Piolis taktiskta seger ikväll (för någonstans var det det) köper honom ett halvår till för att vända den negativa trenden. Han förtjänare det nog, särskilt med tanke på att han vann borta mot Newcastle med en mittback till sitt förfogande. Och nog ska vi gå för en seger i den skitcupen.

Överprestation
Musah, första matchen jag ser med honom där han uppvisar riktig potential. Överprestation? Äntligen hittat sin plats?
Jovic har inte sett ut som en anfallare man ger bort gratis, två gånger om. Överprestation? Han behövs onekligen och jag hoppas att han kan hitta tillbaka till någon form av fom.
Och Chukwueze! Vad är det som händer här? Kommer vi att få en spelare som genererar poäng?
Med skadeläget, och nu också fortsatt spel i Europa, behöver vi alle man på däck. Alla måste bidra, och framförallt måste alla försöka slå sig in i en elva.

Läs även betyg från matchen HÄR

Kaveh Golestani2023-12-13 23:24:00
Author

Fler artiklar om Milan