Lagbanner
Allianz Stadium, 2023-05-28 20:45

Juventus - Milan
0 - 1

Fem snabba: Juventus-Milan 0-1

Fem snabba: Juventus-Milan 0-1

Efter många om och men är Milan efter kvällens poäng i Turin klara för nästa säsongs upplaga av Champions League. Målet för säsongen är uppnått, låt den sportsliga satsningen fortsätta.


Champions League!

Målet för säsongen är äntligen uppnått, i den näst sista omgången. Kvällens poäng mot Juventus säkrade en topp fyra-placering för Milan vilket innebär Champions League-spel även nästa säsong, tredje säsongen i rad. Det innebär också en betydligt större budget och möjliggör fortsatt sportslig satsning med förhoppningsvis spelarköp från de lite högre hyllplanen. I samma stund som vi gläds över kvalificeringen ska vi ödmjukt böja på nacken och tacka kvällens motståndare Juventus för att de genom sitt ekonomiska fiffel skänkt den här platsen till oss. Utan det hade vi inte spelat CL 23/24.


Giroud

Som vanligt kliver den franske veteranen fram när det vankas viktiga stormatcher där mycket står på spel. Efter hans hattrick förra helgen mot Sampdoria så var det han som i kvällens första halvlek stod för ett riktigt klassmål när han otroligt snyggt nickade in 1-0 för Milan.


Juventus Stadium

Den gamla damen har ända sedan Juventus Stadium invigdes 2011 lyfts fram som exemplet för de andra italienska storklubbarna att följa. Att äga sin egen arena har gett ett ekonomiskt lyft för Juventus och har givetvis bidragit till de sportsliga framgångarna under 10-talet. Men, bakom den glansiga ytan finns ett mörker. De mest hängivna supportrarna har i flera år protesterat mot de höga biljettpriserna och även motståndarsupportrarna har följt efter i samma spår, senast i raden Milans Curva Sud som bojkottade dagens viktiga match just på grund av priserna. Vad blir följden av detta? Den som tittade in på sändningen idag vet svaret. Stämningen på kvällens Derbi dei Campioni var som i vilken kyrka som helst. Om det är följden av att bygga en ny modern arena med allt lull lull runt omkring och efterföljande prishöjningar så är jag glad över den snåriga italienska byråkratin som försvårar klubbarnas arenabyggen.


Högerytter

Det går inte att vänta längre. I flera år har Milan haft ett uppenbart hål på högerytter-platsen där Alexis Saelemaekers och Junior Messias huserat. Efter den här säsongen måste ledningen göra slag i saken och ta in en ny startspelare på den positionen. Det är ovärdigt en Champions League-klubb av Milans kaliber att ha så låg nivå på den kanten.


Leaos förlängning

Så, nu är Champions League säkrat. Ska vi slå vad om att Milan officiellt offentliggör förlängningen med Rafael Leao imorgon måndag? Let the good times roll!


Extra Time

En extra punkt dagen till ära. Vi är klara för Champions League. Hurra! Rafael Leaos kontraktsförlängning kommer offentliggöras. Hurra! Juventus upplever sin största kris sedan Calciopoli. Hurra! Inatt släpps sista avsnittet av Succession. Hurra! Vem avgår med kungakronan? Mitt stalltips är Cousin Greg.

 

Tommi Uksila@TUksila2023-05-28 22:40:00
Author

Fler artiklar om Milan