Lagbanner
Giuseppe Meazza, 2024-09-27 20:45

Milan - Lecce
3 - 0

Fem snabba: Milan-Lecce 3-0

Fem snabba: Milan-Lecce 3-0

Efter helgens fantastiska derbyseger var det redan under fredag kväll dags för Paulo Fonsecas mannar att bestiga hästen igen, med hopp om att kunna fortsätta rida på hajpen och lättnaden efter att ha lagt scudetto-favoriten Inter på rygg. Efter en skakig start kom ketchupeffekten så småningom.


.Trög start, men sen...

Den första halvtimmen av kvällens match började man fundera på om derbyvinsten ändå var lite av en engångsföreteelse. Spelet såg stillastående och idéfattigt ut och det var gästerna från Italiens klack som skapade både bäst och mest. Sen fick vi en frispark utanför straffområdet, Theo Hernandez plockade fram sin finaste vänsterfot och Alvaro Morata hade snaggat skallen lagom till att hinna nickskarva frisparken in bakom Falcone i Lecce-kassen. Riktigt snyggt. Sen, sen blev det åka av!


Vänstern

Det är inte enbart på Twitter som kampen mellan högern och vänstern tilltar i styrka för varje dag som går. Även i Milan pågår en kamp om vilken av de båda ytterkanterna som är den bästa. I söndags var det högerkanten som drog det längsta strået när Christian Pulisic fortsatte sin formtopp samtidigt som hårt kritiserade Emerson Royal visade sig vara en riktig fotbollsspelare i andra halvlek. Pulisic var bra och hamnade i målprotokollet idag igen, vad annars, men det var helt klart vänsterkanten som var tillbaka i gammal god form idag. Theo stod för både mål och assist, och Leao hamnade också i assistprotokollet efter en fin framspelning till Theos mästerverk till mål. Ett extra plus till Theo som gick upp i delad topp tillsammans med hans mentor Paolo Maldini i antal mål gjorda av försvarsspelare i Milans historia, 29 st. Complimenti, Theo!


Skalle-Per

Det var ju lite av en chock när det under dagen började kablas ut bilder på en helyllekille i nyrakad skalle. Inte nog med det verkade det mer eller mindre bestämt att den skallen skulle avstå kvällens match pga lite krasslig form. Men, Alvaro Morata ville väldigt gärna spela och hålla startelvan intakt från derbyt. Det var ett bra beslut, för spanjoren har redan blivit lite av en publikfavorit i rödsvart och det blir inte sämre när målen börjar trilla in. Jag är mäkta imponerad av hans arbetsinsatser och ytorna han jobbar på. Det luktar klass och ledaregenskaper på hög nivå. Jag börjar förstå varför hans CV ser ut som det gör. Och frisyren, undrar ni? Jag gillar den, speciellt efter den nickskarven. Ett förlorat vad eller inte, jag röstar för att behålla den.


Kapten Leao

Mycket kan man säga om vår kära stjärnspelare Rafael Leao, men att han ska vara född till att vara lagkapten är ganska främmande i min vokabulär. Visst, det är enkelt att sitta här hemma eller på läktaren och bedöma hur han verkar bete sig på och utanför planen baserat på videoklipp och kroppsspråk. Men jag tror ändå att dessa år som passerat bevisat att han inte riktigt besitter de önskvärda egenskaperna för den rollen. Man ska heller inte lägga alltför stor vikt vid ett armband, jag tror ledarna i en grupp visar sig på andra sätt, men jag kan tycka att det är dags för en klubb som Milan att lägga ner den här policyn med att den spelare som spelat längst i klubben ska ha bindeln. Utse någon istället. Det blir lite löjligt när Theo Hernandez är kapten i derbyt på söndagen och fem dagar senare är det Rafael Leao.


Målrikast i Serie A

Sex matcher i bagaget och 14 mål. Det är ett fint snitt på 2,3 mål per match, och det är framför allt klart flest i ligan. Det är visserligen nu med en match mer spelad än konkurrenterna, men redan innan kvällens match toppade Milan den tabellen före Inter och Atalanta, båda med tio gjorda. Nu gäller det bara att fortsätta täppa till bakåt, vilket sett bra ut de senaste matcherna. På tisdag väntar ett tuffare prov när Milan reser till mörkaste industriklustret i Tyskland när Bayer Leverkusen står för motståndet. Då lär vi få prov på om detta verkligen är vändningen för Fonseca, eller kommer Xabi Alonso och hans maskin till lag sätta nya griller i huvudet på milanisti världen över.
 

(Tungt inhopp för unge Davide Bartesaghi som bara efter ett par minuter på planen får syna det röda kortet efter en vårdslös tackling. Den är dock klart på boll först, men det spelar tydligen ingen roll i dagens fotboll. Lite konstigt tycker jag, men heller ingen skada skedd. Men trist för Bartesaghi när han väl fick minuter.)

Tommi Uksila@TUksila2024-09-27 22:45:00
Author

Fler artiklar om Milan

Fem snabba: Fiorentina - Milan 2-1