Fiorentina-Milan "Operation Champions League"

Milan skulle bort och möta Fiorentina på söndags kvällen. En otroligt viktig nästan måste match för Milan om man ska kunna hänga på i det tajta racet.

Marco Guida, domare för dagen blåste igång matchen. I den 9:onde minuten var det dags för maskinen Zlatan som kom oväntat ren mot Fiorentina slipsen efter en kanonpass av Kjær, Zlatan gjorde inga misstag och satte kyligt in bollen vid den högra stolpen och 0-1 Milan.
Men i den 17:onde minuten skulle det bjudas på mer fotbollsgodis Fiorentinas Erick Pulgar slog en riktigt läcker frispark i det vänstra krysset.
Både Fiorentina och Milan fortsatte och skapa chanser i en underhållande första halvlek, Fiorentinas German Pezzella var nära på att skapa fotbollsgodis igen när han fick på en fot på en hörna men bollen gick i stolpen. Zlatan var också ruggigt nära att få göra ett andra när han fick iväg ett skott i ribban.

Men den underhållande och tempostarka första halvlek skrevs till 1-1.

Efter halvtidsvilan så drog matchen igång igen med ett bra tempo och i den 51:a minuten var det dags för andra halvlekens första balja när Franck Ribery avlossade ett riktigt fint skott innanför den vänstra stolpen och 2-1 Fiorentina.
Känslan då var mörk men inte jätte långvarig för i den 57:e minuten så fick Simon Kjær ner bollen på en hörna och bollen slutade framför Brahim Diaz som bara kunde raka in 2-2.
Båda lagen fortsatte att spela bra och letade efter ett ledningsmål men i den 72:a minuten klev turken Hakan Chalanoglu fram med ett borrat otagbart skott lågt i det högra hörnet och Milan hade plötsligt vänt på steken.
Det blev inget stridets öga för att Milan kunde rätt bekvämt reda ut Fiorentinas försök till en kvittering och när domaren satte vislan i munnen för att blåsa av matchen så var det Milan som stod som vinnare.

Tankar:
Mycket imponerande att vända och vinna på matchen, dock det ända acceptabla för Milan att göra som behövde och skulle vinna denna match på förhand.
I en hyfsat imponerande vinst borta mot Fiorentina så var det kul att se Zlatan Ibrahimovic formbesked när han direkt hittade nätet och blev den äldsta spelaren i Serie A att göra 15 mål på en säsong.

Kul var det också att se turken Hakan Chalanoglu hitta nätet igen efter en tuffare period. Zlatan och Hakan är och kommer vara nu i slutspurten två av Milans viktigaste spelare så det va en lättnad att se de göra varsitt mål.

Skoj var det också att en lite mer oväntad poäng spelare Simon Kjær fick med sig två assist för dagen.