Lagbanner
Fokus på säsongsinledningen: Milan

Fokus på säsongsinledningen: Milan

SvenskaFans tar tempen på Serie A-klubbarnas säsongsinledningar. Nu har turen kommit till Milan.

Milad Kazeroni - Milan-redaktionen

Hur skulle du summera ditt lags säsongsinledning?

Milan har haft en mycket bra säsongsinledning. Med tre matcher spelade så kan vi konstatera att man har ett mycket starkare lag offensivt än på länge. 3/3 vinster och då har man ställts mot Bologna, Torino och Roma. Man har bättre spelare både i startelvan och även på bänken vilket är avgörande i det långa loppet. Två insläppta mål och åtta gjorda är ett mycket bra facit på en inledning som oftast kan vara knackig. Hittills har det varit spännande och vi har ett nervkittlande Milanoderby väntandes. 

Vad har varit den största snackisen i klubben några matcher in på säsongen?
Att Milan fått resultaten med sig samtidigt som de faktiskt presterar på plan har ju varit undertonen till de flesta diskussionerna. Finns få saker att vara missnöjd över just nu som Milanista. För det mesta har det pratats om att Milan ser ut att vara tillräckligt bra för att vinna Scudetton. Milan är ju de laget som fått flest fans att höja på på ögonbrynen med tanke på det enorma klivet sedan fjolårssäsongen. Inter har varit en stor del av diskussionen med. Dock så vill jag vara försiktig med att säga mer med tanke på att det mesta baseras på ett transferfönster och tre spelade matcher.

Vad har överraskat mest ur positiv- och negativ bemärkelse? 
Nyförvärven som fått kontinuerlig speltid har varit över förväntan, vilket är positivt med tanke på att förväntningarna inför säsongen var höga. Ett lite större utropstecken sätter jag på Tijjani Reijnders som kommer från nederländska AZ Alkmaar och levererat direkt från start. Chukwueze och Okafor ska bli spännande att se, men jag vill varken säga bu eller bä i dagsläget med tanke på att de inte fått tillräckligt med speltid för att bedömas utifrån insatserna. Potentialen finns tveklöst där. Med tanke på att Giroud redan gjort fyra mål och Pulisic levererat på topp så är det en liten uppförsbacke för Chukwueze och Okafor om de ska spela in sig i startelvan. Däremot kommer de med all säkerhet att få speltid och när jag pratar om en bred trupp med kvalité så är det i synnerhet Chukwueze och Okafor som utgör utfallet.



Hur har nyförvärven acklimatiseras sig? 
Pulisic, Reijnders och Loftus-Cheek har gjort stora avtryck på kort tid. Pulisic är kontringsstark och är en mycket smart spelare som tar rätt löpningar och har kvalite i sitt skott och driv med bollen. En av hans största styrkor är att han tar rätt beslut. Jag har inte sett honom göra många misstag med eller utan boll. Loftus-Cheek är ett kraftpaket som är en spelartyp som är sällsynt i den Italienska ligan. Lite mer offensivt lagd än Kessie men är riktigt stark och redan legat bakom avgörande insatser. Ska bli kul att se mer av honom. Pulisic och Loftus-Cheek kommer ju från Premier League och förväntningarna var ju höga. Däremot så har Reijnders som sagt överraskat och jag hoppas han kan fortsätta leverera och lyckas han med det så är jag övertygad om att han blir en viktig pjäs för Milan.

Är det något som behöver förändras efter landslagsuppehållet?
Med tanke på att man inlett med tre raka vinster så har jag svårt att säga att något behöver förändras. Men en detalj jag skulle vilja se är att Giroud inte spelar på "one touch" när han droppar ner i banan. När han är nära straffområdet tycker jag att det är bra att spela på en touch ,men ibland saknar jag en anfallare som suger ner bollen och väntar in Leao och Pulisic, och sedan fördelar bollen vidare. Eftersom Giroud ofta spelar direkt på en touch oavsett om han är långt ner eller högt uppe i banan, så belastar det yttrarna som tvingas till konstanta maxlöpningar. Men det är som sagt en liten detalj bara.

TV: Reijnders insatser för AZ i Europa Conference League
 

Rasmus Karlsson2023-09-15 20:00:00

Fler artiklar om Milan