Lagbanner
Maldini och Massara får sparken?

Maldini och Massara får sparken?

Det otänkbara verkar hända, att Zlatan skulle lägga skorna på hyllan en dag visste vi även om vi ville skjuta fram dagen så långt fram så möjligt men att Maldini kvällen efter verkar få lämna klubben också. Han och Massara verkar inte ingå i ägarnas framtida planer.

Vi kan bara spekulera, inget är officiellt än även om inflytelserika personer på Twitter skriver om det som om det vore officiellt. Än så länge är det inte det dvs ingen nyhet på hemsidan vilket vi ska komma ihåg. Däremot har ägarna varit och sett på sista matchen, givetvis för att tacka av Zlatan trodde vi alla. Så var säkert även fallet men hade uppenbart en annan agenda också och idag har han synts på Casa Milan.

Redan förra sommaren fanns det lite rök att Maldini ville lämna, han fick inte Botman m.fl. Sägs att han även ville ha Dybala och Zaniolo men ägarna satte stopp enligt rykten. Botman själv gjorde en intervju där han visade upp världens sämsta pokerface men hamnade tillslut i PL där han har gjort det lysande. Vem är förvånad när han sägs vara nästa Jaap Stam.

Leao har nyss förlängt till allas lycka, ägarna var sluga nog att vänta in det och vem vet. Dom kanske säljer Leao imorgon. Säger inte att Leao m.fl inte hade förlängt om det inte vore för Maldini men ingen av spelarna som har förlängt har dolt hans betydelse och det finns redan rykte om att tongivande spelare i truppen inte alls ser positivt på denna eventuella nyhet. Leao hade en frågande tweet och denna eventuella dominieffekt gör mig nervös. Svårt att inte tro det är trovärdiga nyheter med tanke på att Maldinis möte idag med Loftus Cheek entourage för en eventuell framtida värvning blev inställt från högre ort.c

Maldinis tid i Milan har inte varit ett nollspel, Milan har spenderat pengar. Inget snack om saken men med nya ägarna RedBird så var vårt vinterfönster ett skämt. En enda spelare kom in och det var en spelare som inte kommer spela en enda officiell match för klubben är jag rätt säker på. Maldini och på senare har även Pioli öppet kritiserat ägarskapet, har varit en tydlig signal. Vi måste investera i truppen för att nå det hyllplanet vi vill vara på. Jag kan varken kulturen i Italien eller USA väldigt väl men jag förstår mycket väl att det blir en kulturkrock och en prestigefight. Kulturkrocken lär fortsätta om ägarna gör sig av med Maldini och Massara, jag säger inte att jänkarna inte förstår passionen och kraften av fans dom kommer få emot sig men jag säger det ändå. Dom har uppenbart ingen koll alls, möjligt att ingen vågar säga som det är till dom i en eventuell rädsla att själva få sparken. Detta eko kommer kännas globalt bland alla Milanfans och det är bara en tidsfråga innan #GardinaleOut kommer trenda. Personligen trodde jag aldrig jag skulle hoppa på en sån hashtag meeeeeeeeeen, det har jag redan gjort. Kanske i total affekt men jag står för det. Petar du Mr Milan själv och resan Milan har gjort som han kom in i klubben så möter du en ”El Nino” mot dig.

Vem ersätter, rykten säger Moncada kommer ta rollen. En lysande och begåvade människa men hur många spelare han må ha lurat fram från vassen så är han inte Mr Milan. Ingen är det, inte ens Baresi kan mäta sig med Maldini även om det kanske är en generationsfråga. Giorgio Furlani som oxå redan finns i klubben kommer kanske få en annan roll? han är Milanista sen barnsben och får kanske sitt drömjobb men vill man ha det på detta sättet, fatta vilken press på herrarna som tar över. Någonstans tror jag många varit okej om något av namnen ovan tagit steget och jänkarna hade kastat Massara under bussen men båda, hell no. Kommer så klart rykte om Zlatan också, vilken roll skulle han krävt för att vilja vara i Milan efter han lagt sina skor på hyllan. Lazio sportchef Igle Tare nämns oxå som en tänkbar ersättare och frågan är vad tränare Pioli väljer att göra. Texten är skriven i affekt, min kollega i redaktionen kommer skriva mer info inom kort när dammet lagt sin från denna bomb med en djupare analys och förhoppningsvis skriver att detta något försenat Aprilskämt. Ska man tro rykten så verkar ingen i truppen vetat om Gerrys planer, inte lika säker på att Mike kommer vilja förlänga och när det inte är Maldini som ringer så kanske spelare låter bli att svara…

Cassano må vara en pajas som säger saker för att provocera, hans relation med Milan är efter några uttalande inte så bra längre men i hans senaste uttalande har han en poäng. "Maldini har gjort ett otroligt jobb för Milan. Cardinale förstår inget om fotboll, Han leker med elden". 

Gerry Cardinale kommer inte få något julkort av mig. Jag väljer att inte skriva mer än så, men blir allt bekräftat till Podcast Rossoneri spelar in nästa gång kommer det bli ännu ett barnfördjudet avsnitt. Trevlig nationaldag på alla. 

FORZA MILAN

 

Mikael Kristersson@pc_rossoneri2023-06-06 00:51:00
Author

Fler artiklar om Milan