Lagbanner
2021-05-23 20:45

Atalanta - Milan

Inför Atalanta-Milan: "La Grande Finale"

Inför Atalanta-Milan: "La Grande Finale"

Ett rent ut sagt uselt kryss har vi med oss från senaste matchen när vi nu ska, på något mirakulöst sätt, lyckas besegra Atalanta i Bergamo under söndagskvällen i säsongens sista match där vi vid seger löser en biljett till kommande säsongs CL, kommer vi lösa det?

Milan kommer som jag nämnde senast från 0-0 på San Siro mot ett Cagliari som bara timmar innan matchen säkrade nytt kontrakt på hotellet i högstaserien. Hur vi går från den matchen utan en tre poängare som hade gett oss en garanterad CL-plats är en gåta. Vi skapade läge efter läge men har man ingen Zlatan på planen så blir det uppenbart svårt. Däremot är det under all kritik hur vi inte gör mål i den matchen, visst vi har ingen världklassanfallare och avslutare i Ibra på planen men herregud, det är ändå proffs ute på San Siro och att inte kunna spräcka Cagliaris nolla är bedrövligt och helt oacceptabelt med tanke på att det var vår största chans att kunna vara tillbaka i finrummet nästa säsong. 

Nu lyckades vi inte göra mål i den matchen men det är något som MÅSTE ske i Bergamo under söndagen. Säsongens sista match ska gå av stapeln där en vinst måste bärgas hem till Milano. En vinst för Milan och man säkrar som sagt topp 4, men det ska sägas att det finns andra väger som kan ta oss till Champions-League som jag tänkte framföra här:

Skulle Juventus INTE vinna sin match mot Bologna borta så är Milan klara. Det betyder med andra ord att Juve måste vinna sin match för att ha chans att komma topp 4, och nu utgår vi ifrån att vi inte vinner i Bergamo. Napoli har allt i sina egna händer som Milan har, vid vinst och man är klara. Vid kryss i Neapel samt att vi löser kryss i Bergamo så är vi klara också. 

Så ett kryss eller till och med förlust behöver inte betyda att vi kommer spela Europa-League nästa säsong men det känns ju inte så troligt att Napoli och Juve torskar sina matcher så vi får ändå räkna med att vi måste vinna vår match.

Jag har en dålig magkänsla, väldigt dålig tyvärr. Lyckas vi inte vinna mot ett lag som inte hade någonting att spela för, så ser jag inte hur vi ska vinna borta mot Atalanta som mosat mer eller mindre allt som kommit deras väg i ligan under våren. När vi dessutom saknar Ibrahimovic så blir inte magkänslan bättre direkt.

Jag vill försöka vara lite positiv men det är svårt med tanke på hur utgångsläget ser ut. Det känns som att vi kommer behöva hjälp från Hellas Verona i Neapel och från Svanbergs gubbar i Bologna för att vi ska klara det här. 

När vi går in på elvan så känns den väldigt spikad. Rebic, som visat god form senaste tiden, missar matchen på grund av skada. Ett rejält avbräck för Milan när man nu saknar sina två bästa anfallare inför den viktigaste matchen på 8 år. Leao väntas då få förtroendet på topp när "Vice-Ibra" i Mandzukic fortfarande inte sägs vara i fullt fysisk form.
Probabli Formazioni:
Milan 4-2-3-1:
 Donnarumma, Calabria, Tomori, Kjaer, Hernandez, Kessie, Bennacer, Saelemeakers, Calhanoglu, Diaz, Leao

TV: C more
När: 20:45 Söndag
Var: Gewiss Stadium
Tips: 1-2 (Calhanoglu, Kessie)
Vi måste tro på seger trots att det känns svårt. Dags för Calhanoglu att kliva fram, frisparksmål kanske? jag tackar inte nej till det. I slutminuterna får vi straff vi ställningen 1-1 där säsongens spelare i Milan enligt mig, Kessie, skickar oss tillbaka till Champions League, föreställ er den gåshuden!

Nu ska förhoppningsvis CL-säcken knytas ihop, vi ska bara klara det här, VI ÄR AC MILAN! FORZA RAGAZZI! FORZA MILAN! 

 

Elias Wiorek2021-05-23 09:00:00
Author

Fler artiklar om Milan