Lagbanner
BayArena, 2024-10-01 21:00

Bayer Leverkusen - Milan

Inför Bayer Leverkusen – Milan

Inför Bayer Leverkusen – Milan

I den andra CL-omgången för säsongen åker Milan till Rheinschiene för ett möte med ett väloljat och stenhårt tyskt maskineri till lag.

Om någon tyckte matchen mot Pool i den första omgången var tuff så får man nog ställa in sig på att kvällens motstånd också kommer vara hårt. Leverkusen tog förra säsongen fotbollsvärlden med storm då de slutade som etta och gick helt obesegrade i Bundesligan. Det som utmärkte laget då var en extremt stark lagmoral och de många avgörande mål laget producerade precis i slutet av matcherna. Laget gjorde 34 mål efter den 80 matchminuten samt 17 mål på stopptid och gick obesegrade i totalt 51 matcher, europacupspel inkluderat. Enda förlusten blev mot Atalanta i finalen av EL.

Leverkusen har inlett liga- och europaspelet starkt även i år fast inte riktigt lika fullt så bra som under föregående säsong. Laget har hittills endast noterats för en förlust mot Leipzig och i den första omgången av CL vann de med klara 4-0 på bortaplan mot Feyenoord. Så det vill till att milanspelarna är ordentligt revanschsugna och på tårna ikväll. Lyckligtvis har laget spelat upp sig efter de tre inledande matcherna och framförallt derbysegern innebar förhöjt självförtroende hos både spelare och supportrar. Laget har definitivt en god chans att få med sig ett bra resultat och förhoppningsvis tre pinnar efter kvällens match. Efter kvällens match väntar förutom tuffa matchen mot Real Madrid något åtminstone på pappret enklare motstånd för Milan i form av Club Brügge, Slovan Bratislava, Röda Stjärna och Dinamo Zagreb. Vill Milan sikta på att hamna bland de åtta första i CL-gruppspelet och därmed ta sig direkt vidare till slutspel krävs närmast en vinst ikväll. I annat fall är det plats 9-25 som behöver säkras och då kommer framförallt ett par vinster i de senare omgångarna att vara avgörande.

Det har under säsongsinledningen varit svårt att förutspå Fonsecas startelvor och han har flera gånger överraskat oss med lite mer oväntade förändringar. På Milans skadelista finns sedan tidigare Bennacer, Sportiello och Florenzi. Calabria har haft en lättare skada men är nu tillbaka i full träning.

Theo, Mike, Gabbia, Tomori, Reijnders, Puli och Rafa är närmast givna i startelvan. Likaså Morata och Abraham om Fonseca vill spela med två centrala forwards. Väljer Fonzie att spela med en ensam CF blir det kanske Abraham eftersom Morata har varit småskadad under säsongsinledningen. Pavlo har varit bänkad efter en svajig inledning och börjar förmodligen på bänken även ikväll. Med stor sannolikhet kommer Fofana få fortsatt förtroende bredvid Reijnders och spelar Fonseca med tre offensiva mittfältare tar RLC platsen i mitten.

SI:s förväntade preliminära startelva AC Milan (4-2-3-1) Maignan; Theo, Tomori, Gabbia, Emerson; Reijnders, Fofana; Rafa, RLC, Puli; Abraham

Spelare att se upp med i Leverkusen: Den extremt begåvade Florian Wirtz och den store målskytten Victor Boniface.
 

Gustav Hjorth Tegman2024-10-01 09:54:00
Author

Fler artiklar om Milan

Fem snabba: Fiorentina - Milan 2-1