2021-01-30 15:00

Bologna - Milan

Inför Bologna-Milan: Svenskmöte att vänta

Det är dags att lägga derbyförlusten bakom sig och försöka hoppa upp på vinnarspåret igen när det har blivit dags för mötet mot Bologna till lördagseftermiddagen.

Milan kommer från en liten tyngre period för första gången på väldigt länge då man har två förluster irad i bagaget. Senaste matchen (kvartsfinalen i cupen) var en minst sagt tung och händelserik historia där vi åkte på förlust mot ärkerivalen Inter efter att Eriksen avgjort matchen i matchens sista minut.

Det var ett Milan som gjorde en väldigt fin första halvlek där den där energin och hungern var tillbaka hos spelarna, något som man verkligen missade i förlustmatchen mot Atalanta med 0-3. Man började betydligt piggare än Inter och tog tag i taktpinnen direkt vilket senare skulle ge resultat. Zlatan, vem annars, tog ner bollen precis innanför straffområdeslinjen och från ingen vinkel alls drog till ett skott av absoluta världklass som Handanovic i Intermålet bara fick stå som åskådare och se bollen studsa in via stolpen.

Andra halvleken började tungt då Ibra drog på sig sitt andra gula kort (fick första gula efter ett rejält bråk med Lukaku i slutet på första halvlek), och man behövde spelade med 10 man i en hel halvlek mot ett Inter som verkligen kom ut i andra med en enorm energi. Det skulle visa sig bli för jobbigt för Milan att stå emot anstormningen från motståndarna och slutsiffrorna skrevs till 2-1 Inter.

Som jag skrev ovan så tycker jag att vi tar med oss den första halvleken, som spelades på ett imponerande sätt mot ett väldigt slagkraftigt lag, när vi nu vänder blickarna tillbaka till ligaspelet för möte med Bologna till helgen. Ett Bologna som befinner sig på 13:e plats i tabellen.

Det är ett motståndarlag som kommer in till mötet med Milanoklubben med en svag form. Man har bara 2(¡) vinster på de 12 senaste matcherna där man har en 2-0 förlust mot Juventus i senaste matchen. Det är ett lag som har kryssat en hel del under säsongen
och som har problem i försvarspelet. Man har släppt in hela 37 mål på 19 matcher, vilket blir nästan exakt 2 mål i snitt per match. Att jämföra med Milan som "bara" släppt in 19 mål.

Det blir viktigt att vi utnyttjar Bolognas svaga försvarsspel och vågar spela offensivt men samtidigt inte bli för offensiva då Mihaljovic gubbar har kvalitét längre fram i planen med exempelvis den snabbe Barrow på topp. Som vi skrev i rubriken får vi även ett svenskmöte mellan Ibrahimovic och Svanberg. Bolognasvensken som gjort en fin säsong och mer eller mindre tagit en ordinarie startplats.

Det blir ett test för Milan att släppa det heta derbyt senast i cupen och ställa om fokuset till matchen på lördag borta mot Bologna. Att bevisa att man är lika starka mentalt nu som man har varit det senaste året och att man kan hoppa upp på vinnarspåret igen efter 2 raka förluster.

Senaste mötet mellan lagen var i den första omgången den här säsongen på San Siro som Milan vann med 2-0, två mål av ingen annan än
Ibrahimovic.

Visste ni att....

• Milan har inte förlorat mot Bologna på de senaste 10 mötena varav 9 är vinster och 1 oavgjord.
  • Det var första gången som Rossoneri förlorade två raka matcher sedan Zlatans återkomst.
  • Ibrahimovic har gjort mål i alla matcher han startat den här säsongen i ligan med undantag i senaste matchen mot Atalanta.