Lagbanner
Signal Iduna Park, 2023-10-04 21:00

Dortmund - Milan

Inför Borrusia Dortmund - Milan: Pioli vill ha muskler på mittfältet
Nyckelperson för Milan

Inför Borrusia Dortmund - Milan: Pioli vill ha muskler på mittfältet

Efter en mållös match Newcastle där man förlorade två poäng snarare än vann en åker Milan till Tyskland för att ta sig an en betydligt tuffare uppgift.

Milans form är återställd efter den genanta derbyförlusten och man ligger nu i delad topp i ligan. Poängtappet hemma mot Newcastle i CL-premiären kan säkerligen vara väldigt betydelsefull när vi räknar ihop poängskörden i slutet av gruppspelet och Milan har på något sätt redan nu lite press på sig att plocka poäng.

I vanlig ordning börjar Milan så smått att fylla på sjukstugan och senast adderade man den viktiga mittfältskuggen Loftus-Cheek till skadelistan. Han ansluter till skaran Krunic, Bennacer, Kalulu och Caldara (självklart).
Pioli har dribblat lite i media om sin potentiella mittfältskonstellation och det mesta tyder på att han går på ett mobilt och kraftfullt mittfält med Musah, Pobega och Reijnders. Det betyder då att Adli återigen förpassas till bänken, trots mycket fina prestationer från start. Undertecknad är dock på Piolis linje men hoppas självklart på ett inhopp.
Backlinjen blir som väntat framför Maignan, med kapten Calabria, Thiaw, Tomori och Hernandez.
Anfallstrion är ganska odramatisk också, då Pulisic lär få fortsatt förtroende mot sin förra klubb. Förhoppningsvis är släkten värst även på onsdag.

MIlan ställs dock mot ett energiskt Dortmund som med Terzic varit lite oförutsägbart. Man kommer med tre raka ligasegrar i bagaget, efter några halvdana resultat.
Hemmalaget kommer från en 2-0 förlust mot PSG i deras första match och är för närvarande det enda laget i gruppen utan poäng. Liksom Milan har man behov att ta poäng för att kunna ha möjlighet till avancemang och en match mot Milan är en match man absolut kommer att försöka vinna.
Truppen är närmast skadefri, med undantag från nyförvärvet Sabitzer. Österrikaren är dock ett av flertalet nyförvärv som plockades in med pengarna från försäljningen av Jude Bellingham, lagets stora stjärna. Trotjänaren Reus lär vara den som leder en trio bakom anfallaren Füllkrug.

Dortmund har historiskt sett alltid varit ett väldigt mobilt och flexibelt lag, bollskickliga men framförallt också starka i omställningarna. Därför förstår jag också att Pioli väljer lite mer kraft på mittfältet samt spelare som kan spela i båda ändar av planen. Det återstår att se vilket defensivt ansvar som krävs av anfallstrion. Att Leao skulle hamna lite längre ner i banan och kunna ta fart har jag inget emot, men jag ser helst att Giroud låter oss ha ett långt alternativ genom att inte falla ner för djupt. Gissningsvis får Pulisic ett gult kort i matchen och Adli ersätter Pobega inom första 60.

Troliga startelvor:

Dortmund (4-2-3-1): Kobel; Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Bensebaini; Nmecha, Özcan; Malen, Reus, Brandt; Füllkrug.

Milan (4-3-3): Maignan; Calabria, Thiaw, Tomori, Theo; Pobega, Musah, Reijnders; Pulisic, Giroud, Leao.


Avspark 21.00 på Signal Iduna Park. Szymon Marciniak dömer.


 

Kaveh Golestani2023-10-03 21:08:00
Author

Fler artiklar om Milan