Lagbanner
2021-01-23 18:00

Milan - Atalanta

Inför Milan-Atalanta: Positiva besked på skadefronten

Inför Milan-Atalanta: Positiva besked på skadefronten

Milan ställer om fokus från senaste matchen på Sardinien och ställer in siktet på Milano och San Siro när Atalanta kommer på besök.


Ett Atalanta som i senaste matchen ”bara” fick med sig ett kryss borta mot Udinese medan vi behöll serieledningen efter 2-0 borta mot Cagliari.
Milan kommer senast från en imponerande seger borta på Sardinien mot Cagliari med 2-0 där Zlatan var tillbaka från start i ligan för första gången på 2 månader.
Som så många gånger förut så behövde vi inte vänta länge innan Ibra hade skrivit sig in i målprotokollet och inte bara en gång utan två gånger och gjorde således båda målen för Milan. Det ska tilläggas att Rossoneri kom till spel utan flera av sina stjärnor med namn som Calhanoglu, Hernandez, Leao och Bennacer men man lyckades plocka hem ännu en seger till Milano.

Vi tar med oss en svensk i storform och ligans bästa(?) försvar vilket kommer behövas i nästa match när vi nu skiftar fokus till lördagens drabbning på San Siro där offensivglada Bergamoklubben Atalanta kommer på besök.
Ett Atalanta som inte förlorat sedan slutet av november men som kommer från två raka kryss och bara 1 mål på de två matcherna mot Genoa och nu senast mot Udinese. Vilket inte är vanligt från det vanligtvis offensiva laget från Bergamo. Så trots att man inte förlorat på sina 12 senaste matcher så är det ett lag som inte kommer med ett allt för stort självförtroende efter poäng tapp senaste matcherna. 
Man är hela 10(!) poäng efter serieledarna Milan och ska man ha någon som helst chans på en titel i år så krävs det vinst på lördagskvällen. Man ligger just nu på en 6:e plats i tabellen med ynka en poäng från Champions Leagueplats vilket nog är målet för ”lilla” Atalanta att återigen befästa sig i Champions League även denna säsong.

Viktigt stormöte där jag hoppas att vi får tillbaka åtminstone någon från sjukstugan så vi kan ställa upp med ett lite slagkraftiga lag än senast men så länge Zlatan är i den här formen så krävs det inte mycket för att svensken ska göra mål.
Senaste mötet mellan lagen slutade 1-1 i somras på San Siro efter mål av Calhanoglu respektive Zapata.

Visste ni att….

  • Milan endast har en vinst av de senaste fem mötena mot Atalanta.
  • Atalantas Muriel har bäst målsnitt per spelad minut den här säsongen.
  • Zlatan har aldrig under hela sin långa karriär haft ett bättre målsnitt per spelad minut som han har den här säsongen och han fyller 40 år(!) om några månader.
Spelare som ser ut att missa matchen:
  • Calhanoglu (Sjukdom)
  • Romagnoli (Avstängd)
  • Bennacer (Skada)
  • Gabbia (Skada)
  • Saelemaekers (Avstängd)
Däremot ser det bättre ut för Rebic, Krunic och Hernandez som alla nu testat negativt för covid-19 och kan ställa upp.

Probabli Formazioni:
Milan 4-2-3-1: Donnarumma, Calabria, Kjaer, Kalulu, Dalot, Kessie, Tonali, Castillejo, Diaz, Leao, Ibrahimovic.
Atalanta 3-4-2-1: Gollini, Toloi, Romero, Djimsiti, Hateboer, de Roon, Freuler, Gosens, Ilicic, Pessina, Zapata
Kanal: C More  
När: 18:00 Lördag
Var: San Siro
Tips: 3-1 (Zlatan X2 och Leao)
Forza Milan per sempre, Andiamo!

Elias Wiorek2021-01-22 18:00:00

Fler artiklar om Milan