2021-02-07 15:00

Milan - Crotone

Inför Milan-Crotone: Toppen mot botten

Milan hoppade upp på vinnarspåret i senaste matchen mot Bologna där vi vann med 2-1. I ryggen hade vi då tunga förluster. Först mot Atalanta och sen Inter. Vi hoppas vinnarspåret fortsätter när vi tar oss an jumbon San Siro.

Det var en match där Milan som kom ut med en stor revanchslust efter den lite svagare perioden matcherna innan. Man tog tag i spelet direkt och dominerade matchen från mer eller mindre början till slut. Efter 25 minuter blir Leao nerdragen i straffområdet och straff till Milan. Där klev som oftast Ibrahimovic fram men som vi nästan börjat vänja oss vid så missade svensken efter en direkt svag straff som Skorupski kunde rädda. Som tur var så släppte Bolognamålvakten en svag retur där det fanns en kroat som var vaken och satte dit 1-0 för Milan och skönt för Rebic att få göra mål igen.

Andra halvlek speglade första halvlek då Zlatan i 54:e minuten hoppar upp i en nickduell i motståndarnas straffområde där Bolognaförsvararen tar bollen med båda händer och ännu en straff. Den här gången gav Ibra bort straffen till Kessie som är kylan själv och enkelt placerade in bollen mitt i målet och 2-0. Vi fortsatte att dominera matchen och ha full kontroll tills slutminutrarna av matchen då vi slarvade i försvarsspelet och Poli kunde sätta dit reduceringen med 10 minuter kvar att spela. Det blev en viss darr men serieledarna kunde hålla ut och en blytung seger som gör att vi fortsätter hålla konkurrenterna bakom oss.

Vi tar med oss en viktig vinst och en förhoppningsvis ny påbörjad vinnarstreak som inte bör brytas på söndag när vi nu vänder blickarna mot mötet med jumbon Crotone på San Siro.

Det är ett motståndarlag som kommer till Milano som jumbo med endast 12(¡) inspelade poäng. Det när ett lag som hackar såväl offensivt som defensivt där de defensiva sifforna inte är speciellt smickrande. Crotone har släppt in hela 45(¡) mål på 20 matcher och man har även gjort 22 mål framåt.
Senaste matchen torskade man med hela 3-0 mot bottenlaget Genoa på hemmalag.

Jag har svårt att se hur jumbon ska kunna få med sig någonting från San Siro. Milan har en stark defensiv och tillgång till alla offensiva spelare den här matchen, något man inte haft på fler månader.
Större mirakel har hänt att en jumbo får med sig något från ett möte med en serietta men här ska det bara bli en slakt från Zlatan och Co.

Senaste mötet mellan lagen slutade 0-2 till Milan på Stadio Ezio Scida, mål av Kessie och Brahim Diaz.