Lagbanner
Giuseppe Meazza, 2023-04-07 21:00

Milan - Empoli

Inför Milan - Empoli: Kan Milan fortsätta på vinnarspåret?
Vilar Stefano Pioli Rafael Leao idag?

Inför Milan - Empoli: Kan Milan fortsätta på vinnarspåret?

Vänder tränden uppåt nu efter krossen mot Napoli? Eller kommer Milans motivation åter igen visa sig svag och göra en dålig match mot dom sämre lagen.


Milan kommer ifrån säsongens hittils bästa insats där man krossar Napoli på bortaplan med hela 0-4 och allt tyder på att Milan bara ska springa över Empoli på hemmaplan.
Men vi vet att mot dom på pappret sämre lagen iår är våra insatser allt ifrån bra. Exempel på detta är givetvis 1-1 resultatet mot Salernitana och 3-1 förlusten mot Empoli, matcherna innan Napoli vinsten.

Empoli's senaste 5 matcher har inte heller varit bra, där dom senaste 4 slutat med förluster men man vann dock senast mot Lecce med 1-0
Senast Empoli vann mot Milan var 2017 med 1-2 så allt talar väl för en vinst idag, men motivation kan alltid slå klass och med denna säsongs svajiga resultat så ser jag ingen match som given.

Empoli ligger på en 14:e plats med 25 gjorda mål och 36 insläppta, inga siffror som sticker ut och man ligger i mitten i tabellen men har inte super långt ner till botten så Empoli har mycket att spela för.

Vi kommer nog säkert se lite rotation på spelare denna match jämfört mot Napoli, speciellt då kvartfinalerna mot Napoli står för dörren. 
Leão kommer nog starta på bänken, ryktet säger att Rebic kommer starta på vänsterkanten. Även Origi ryktas starta på topp och Pobega starta som 10:a istället för Diaz så han kände av eventuell skada mot Napoli.

(Brahim Diaz troligtvis ej från start mot Empoli)

Milan kommer troligtvis fortsätta spela sin 4-2-3-1 formation efter den fina segern mot Napoli, och det tycker jag är rätt uppställning när vi har en vänsterkant som våran offensiva styrka ligger får sitt utrymme och
spelare som Leão kan ha lekstuga.

Bäst att ta alla eventuella startelvor med en nypa salt men har inget emot att kanske vila Leao och Giroud, men när det är så pass tajt i toppen iår och alla poäng är otroligt viktiga så är det olika tankar om detta.
Våra bänkspelare har inte direkt visat sig på den bästa sidan men man måste nångång lufta spelare och man får åter igen hoppas att dom äntligen kan ta chansen.

Mitt tips blir 2-0 om vi luftar startelvan, vilket jag tror och hoppas men ser det illa ut i halvlek ska det redan där göras byten, denna match ska vinnas !
Våran backlinje borde inte få supermycket att göra och med Mike i mål så borde nollan vara intakt, och Empoli är inget lag som sprutar in mål.

Men allt handlar åter igen om våran motivation. Vi är bättre på alla positioner och våran högsta nivå är enorm, med spelare som Leão på spelhumör kan slå alla lag,
men samtidigt tro att saker och ting löser sig bara man går ut på planen.
Hoppas vi går ut och dödar matchen i första halvlek så vi kan lufta så mycket som möjligt.

Matchen startar ikväll kl 21:00 och sänds på CMORE 
FORZA MILAN SEMPRE !

 

Rossonero89falkeen_89@hotmail.com@Retrofreak892023-04-07 11:13:00
Author

Fler artiklar om Milan